Ha a kisbaba leesik az ágyról…

Legyen bármilyen gondos és körültekintő egy szülő, előfordulhat, hogy a kisbaba legurul az ágyról. Mi ilyenkor a teendő? Hogyan előzhető meg a baleset megismétlődése?

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
baba
2019. február 04. Babaszoba
Meglepően gyakori, hogy egy kisbaba alvás, pihenés közben legurul az ágyról. Szerencsére, ennek általában nincsenek komoly következményei, a legtöbbször egy púppal és egy kis sírással megússzuk a dolgot.
A legfontosabb, hogy őrizzük meg a nyugalmunkat! Bár az ösztönünk más diktálhat, először gyorsan ellenőrizzük, hogy a kicsi magánál van-e, nem veszítette el az eszméletét (ezt általában hangos sírással jelzi), nem vérzik-e, illetve nincs-e látható, komolyabb fejsérülése. Ha ezeket tapasztaljuk, ne vegyük fel a babát, hanem azonnal hívjunk mentőt! Ha ugyanis esetleg fej- vagy gerincsérülése van a kicsinek, további komplikációkat kockáztatunk azzal hogy ölbe kapjuk!
Ha a baba magánál van, nincsenek jól látható sérülései, nem vérzik, akkor természetesen felvehetjük és megnyugtathatjuk – eközben érdemes megnézni, hogy beütötte-e valamijét, karját, lábát, hátát.

A cikk itt folytatódik.