Ha már virslit adsz, ilyen legyen

Mindenki tudja, hogy a virsli nem a legegészségesebb étel a gyerekek számára, mégis vannak olyan helyzetek, amikor leemeljük a polcról, mert számos előnye van.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
egészséges étkezés
2017. december 30. Babaszoba
Ilyen például, hogy gyorsan elkészíthető, lehet sütni, főzni, hot-dogként enni, mártogatni és nem utolsó sorban a gyerekek nagyon szeretik.
A virsli a sok adalékanyag, a tartósítószer, a benne található ízfokozók miatt nem nevezhető a legegészségesebb ételnek. Szilveszterkor, rohanós hétköznapokon vagy válogatós gyerekek esetében mégis sokan választják, hiszen kedvelt és könnyen elkészíthető étel. Jó feltétként főzelékekhez, hot-dognak, vacsorára kenyérrel vagy körettel főételként.

Mit nevezünk virslinek?

A virsli a Magyar Élelmiszerkönyv meghatározása szerint legfeljebb 30 mm átmérőjű, természetes, vagy műbélbe töltött húspépet tartalmazó, főzéssel hőkezelt, füstölt, (vízgőzzáró műbélbe töltött termék esetén) füstöletlen, vagy füst ízesítésű homogén metszéslapú készítmény. A hústartalom a késztermékre vonatkoztatva legalább 40%.
Kémiai jellemzők: a fehérjetartalom legalább 10,0% (m/m), víztartalom legfeljebb 70,0% (m/m), zsírtartalom legfeljebb 25,0% (m/m), nátrium-klorid-tartalom legfeljebb 2,5% (m/m).
A bejegyzés itt folytatódik.