Ha terhes vagy, egyél sok diót!

Csökkenti a gyerekkori allergia kockázatát, ha dióféléket eszik a várandós anya - derült ki egy dán tanulmányból.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
egészség és lélek
2012. szeptember 01. Babaszoba

Csökkenti a gyerekkori allergia kockázatát, ha dióféléket eszik a várandós anya – derült ki egy dán tanulmányból.


Évekig azt tanácsolták a várandós nőknek, hogy ne egyenek mogyorót vagy dióféléket, abban a reményben, hogy így elkerülhetik a születendő gyereknél a későbbi allergiát. Dán kutatóknak a Journal of Allergy and Clinical Immunology című szakfolyóiratban közzétett tanulmánya azonban ennek éppen az ellenkezőjét sugallja, az állapotos anya diófogyasztása éppenséggel védőhatású lehet – írja az MTI.

A koppenhágai Statens Serum Intézet munkatársai több mint 60 ezer anya és gyerekeik adatait elemezték, a korai terhességtől egészen a gyerekek 7 éves koráig követték nyomon az utódok egészségét.

Az eredmények azt mutatták, hogy a várandósság alatti mogyoró- vagy dióevés negyedével csökkentette annak esélyét a gyerekek 18 hónapos korában, hogy asztmásként diagnosztizálják őket, 7 éves korukban pedig egyharmaddal volt kisebb a kockázatuk.

A cikk itt folytatódik!