Hajrá, Édesanya! – A nőké volt a főszerep a Margitszigeten

A babakocsis kismamától, a kislányon át egészen a nagymamáig, minden korosztály képviseltette magát a 17. Coca-Cola Testébresztő Női Futógála különböző távjain. "Elhittem, eljöttem, megcsináltam" – volt olvasható a rajthoz állók pólóin. És valóban: öt különböző távon közel négyezer nő teljesítette a számára kiszabott kilométereket.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. május 20. bencze.aron

A babakocsis kismamától, a kislányon át egészen a nagymamáig, minden korosztály képviseltette magát a 17. Coca-Cola Testébresztő Női Futógála különböző távjain. Elhittem, eljöttem, megcsináltam – volt olvasható a rajthoz állók pólóin. És valóban: öt különböző távon közel négyezer nő teljesítette a számára kiszabott kilométereket.


Hajrá, Édesanya! – sikoltotta a főtribün legalsó lépcsőjén az éterbe egy hatéves forma kislány, arcán komoly izgatottsággal. A célegyenes utolsó száz méterén tucatnyi kisgyermek, nagyszülő és természetesen sok büszke apuka szorongott a kordonok mellett. Az esemény újdonsága volt, hogy a 7,5 kilométeres rajt előtt 500 lufit engedtek fel a résztvevők nőknek szóló, buzdító üzenetekkel.

A gyalogláson sokan indultak babakocsival, kisgyermekkel, sőt volt olyan család, amely három generáció is képviseltette magát a távon. A Családháló a célban anyukákat faggatott a mozgás szeretetéről.

Kismamától a nagymamáig

dr. Fehér Melinda például két gyermekével (Borókával és Kamillával) állt rajthoz a gyalogláson. „A nagyobbik lányom korábban önként állt be az egyik versenyre, azóta folyamatosan figyeljük, hol rendeznek családi futásokat” – érvel a nevezés mellett Melinda, akit még a nagymama is elkísért a próbatételre. A kicsiket szerencsére sem a hangos zene, sem a szurkolás nem zavarta, végig beszélgette a család a távot. Az anyuka elmondása már kezdetektől fogva a mozgásra lett szoktatva a nagyobbik lány. Hamar kivettem a babakocsiból, inkább vállaltam hogy 40 percesre húzódjon egy negyedórás séta – fűzte hozzá.

Kersztiné Keszthelyi Emőke egy iskolai szervezésnek köszönhetően nevezett a Női Futógálára. A helyszínre kislánya, osztálytársnője is elkísérte, és mint mondta, nem volt kérdés, hogy a 3,5 kilométeres távot válasszák. „Eszter lányomnak volt egy kis hullámvölgye, amit sétával próbáltunk orvosolni” – fogalmazott Emőke, kiemelve: a szurkolók rengeteget tudtak segíteni, főleg az utolsó néhány száz méteren. Mint folytatta, életében először volt ilyen rendezvényen, de a hangulat, a verseny miliője meghozta a kedvet a folytatáshoz.

Visszatérő vendégnek számít a Coca-Cola versenyen Nemes Antalné, aki rendkívül fontosnak tartja a testmozgást. A súlyom szempontjából elengedhetetlen a rendszeres túrázás – jegyezte meg, hozzáfűtve: legutóbb egy hete Prágában rótták a kilométereket. A megmérettetésen rajthoz állt lánya is, míg fiúunokája a rajtvonal mellől szurkolt a család női tagjainak.