Használaton kívüli helységből lett baba-mama szoba

A nyílt örökbefogadás segítésére baba-mama szobát alakított ki a százhalombattai székhelyű Gólyahír Egyesület a budapesti Jahn Ferenc Kórház egyik használaton kívüli helyiségéből - tájékoztatta a hétfői avatás alkalmából a 13. születésnapját ünneplő egyesület elnöke az MTI-t.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2013. március 11. szabo.daniel

A nyílt örökbefogadás segítésére baba-mama szobát alakított ki a százhalombattai székhelyű Gólyahír Egyesület a budapesti Jahn Ferenc Kórház egyik használaton kívüli helyiségéből – tájékoztatta a hétfői avatás alkalmából a 13. születésnapját ünneplő egyesület elnöke az MTI-t.


Az ünnepélyes ceremónián jelen volt Zupcsán Erika szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkár is.

Mórucz Lajosné egyesületi elnök elmondta, hogy az “ismerkedő” helyiségben az örökbefogadó szülők, valamint az újszülött alkalmanként néhány órát tölthetnek el, hogy már az első napoktól élvezhessék egymás közelségét a kötődés mielőbbi kialakulása érdekében.

A Jahn Ferenc Kórház nyolcadik emeleti újszülött osztályán rendelkezésre bocsátott helyiséget az intézménnyel, illetve az egyesülettel jó kapcsolatban lévő “gólyahíres” szülők segítségével, körülbelül 300 ezer forintos egyesületi ráfordítással bútorozták be, s tették lakályossá – részletezte az elnök.

Közlése szerint a “gólyafészek” átadásával egy időben írták alá az egyesület által jegyzett 647. örökbefogadási dokumentumot egy múlt héten született kislány örökbeadásáról. A 2000. március 11-én megalakult egyesület és a főváros XX. kerületében lévő kórház a kezdetektől kitűnő kapcsolatot tart fenn, a segítségükkel eddig örökbefogadott 647 baba közül 158 itt született.

Mivel az egyesület 2009 óta egy Százhalombattán megvásárolt 3 szobás lakásban krízisotthont tart fenn a titkolt terhességük utolsó hónapjaiban lévő rászoruló nőknek, többnyire innen is a városhoz viszonylag közel eső dél-pesti kórházba viszik szülni a kismamákat – tette hozzá Mórucz Lajosné.