Hat lábbal érkezett a világra a csecsemő

Sikeres műtétet hajtottak végre pakisztáni orvosok egy csecsemőn, aki hat lábbal született egy genetikai hiba következtében.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. április 20. bencze.aron

Sikeres műtétet hajtottak végre pakisztáni orvosok egy csecsemőn, aki hat lábbal született egy genetikai hiba következtében.


A négy fölösleges végtagot öt tapasztalt orvos távolította el egy négyórás műtét során – közölte csütörtökön a beavatkozást végző karacsi kórház igazgatója, Dzsamal Raza. Az igazgató szerint a gyermek jól van, állapota stabil, és remélik, hogy rendben felépül. Hangsúlyozta azonban, hogy a jövőben még felléphetnek komplikációk, ami további műtéteket tehet szükségessé.

A kisfiú a múlt héten jött világra császármetszéssel Szindh tartományban, Szukkur városban, és hétfőn került be a karacsi Nemzeti Gyermek-egészségügyi Intézetbe. Egy állami alapítványnak köszönhetően a műtétet ingyen végezték el rajta.

Az anya és az apa unokatestvérek. Öt éve házasodtak össze, ez az első gyermekük. A karacsi orvosok szerint a hatlábú gyermek több magzat összenövéséből született egy olyan genetikai rendellenesség következtében, amely egymillió esetben egyszer vagy még ritkábban fordul elő.