Hatással van a magzatra, hogy mit érez az anya

Régóta tudjuk, hogy az, hogy mit eszünk és mit iszunk a terhesség alatt kihat a magzat fejlődésére. De mi a helyzet az érzelmekkel?

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
egészség és lélek
2018. március 05. Babaszoba
Az Association for Psychological Sciences most arra hívja fel a figyelmet, hogy már a hathetes embrióra is hatással vannak az anya érzelmei. És ez még nem minden. Az, hogy az anya hogy érzi magát befolyásolhatja azt is, ahogy a magzat a saját életére tekint. Azt az attitűdöt alakíthatja, ahogyan viszonyul a világhoz.

Ha stresszes vagy a terhességed alatt

Bizonyos mértékben mindenki stresszel a terhessége során és rendben is van. Ez még nem hosszú távon negatívan befolyásolni a magzatot és születendő gyermeket.
Ha azonban a stressz és a szorongás állandósul, depresszió kíséri végig a terhességet, akkor sokkal nagyobb az esély arra, hogy a baba is szorongó lesz. Amikor szorongsz, akkor a tested stressz hormont termel. És persze azt gondolod, hogy az érzelmeid nem jutnak el a magzathoz, de bizony ezek a stressz hormonok képesek átjutni a placentán. Ha a magzat folyamatosan ki van téve ezeknek a stressz hormonoknak, akkor bizony stresszessé válhat ő maga is.

Ha depressziós vagy a terhesség alatt

Egészségügyi tanulmányok hívják fel arra a figyelmet, hogy a terhesség alatti depresszió legalább annyira gyakori jelenség, mint a szülés utáni depresszió.
A cikk folytatásához kattints.