Házasság szex nélkül?

A hétfőn Budapesten fellépő Evanescence énekesnője, Amy Lee szerint a fiatalok nem csak Rihannát hallgatnak, és elmondta, képes akár háziasszonyként példakép lenni.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. június 20. szabo.daniel

Hétfő délután a kánikula ellenére már több száz fiatal állt sorban az Evanescence esti koncertjére a PeCsa bejáratánál, miközben a korábban többször is átalakult amerikai zenekar énekesnője, Amy Lee nyilatkozott nekünk. Interjúnkban elmondta, hogy mit gondol az elektronikus tánczene dömpingjéről, képes-e háziasszonyként is kamaszlányok példaképe lenni és hogy szerinte miért underground zenekar az Evanescence.


Fedett teremben játszotok majd, pedig elviselhetetlenül meleg van, hogy bírjátok?

Tegnap Prágában is őrült hőség volt, de ahogy túljutottunk az első pár számon, és jó csuromvizesek lettünk, utána már szuper volt minden.

A turnétok kellős közepén vagytok, és a zenekar történetét ismerve fel kell tenni a kérdést, hogy: jól jöttök ki egymással?

Ó, nem! Borzalmas az egész, gyűlölöm a többieket, és holnap feloszlunk! [nevet] Értem, hogy miért kérdezed, de egy zenekarban lenni olyan, mint egy családban, vagy épp egy házasság szex nélkül. Ez utóbbi, mondjuk, szörnyen hangzik, de komolyra fordítva, nincsenek problémák az együttesen belül. Mindannyian nagyon sok energiát fektettünk ebbe az új lemezbe, minden egyes tag hozzátette a magáét, és ez a koncerteken is látszik. Sokkal inkább működünk együttesként, mint az a felállás, amivel még az első lemezt csináltuk.

Lassan tíz éve már nagyon sok fiatal lánynak vagy a példaképe világszerte. Mennyit változtál azóta, és mennyiben felelsz meg ennek a képnek?

Szerintem rengeteget változtam, ami természetes, hiszen tíz év rengeteg idő, de ettől még ugyanaz a valaki vagyok. Ami a legfontosabb változás talán, hogy sokkal jobban tudom kezelni a hírnevet, meg mindent, ami ezzel jár: a rajongókat, az állandó reflektorfényt. Eleinte nagyon nehezen viseltem, hogy folyton emberek voltak körülöttem, és sosem lehetettem egyedül. Sokat segített az is, hogy a mostani lemezünk és az előző között hosszú “szabadságra” mentem, és próbáltam normálisan élni, otthon lenni sokat. Tök jó viszont, hogy olyan rajongóink vannak, akik ilyen szünet után is ugyanúgy várnak, mint régen. Nagyon hálás vagyok nekik ezért. És ne feledjem el, hogy szintén segít, hogy egy egészséges kapcsolatban élek a férjemmel.

Mit csináltál ez alatt a hosszú szünet alatt?

Hát ez papíron öt év volt, ennyi idő telt el a két lemez között, noha azért az előző után még egy évet turnéztunk, és úgy 2007 végétől 2009 végéig egyáltalán nem írtam dalokat, és nem is léptünk fel, inkább csak gyűjtöttem az inspirációkat.