Hogy kell szakszerűen tisztítani a kisfiúk nemi szervét?

A fiúk nemi szervének és környékének ápolása és tisztítása a napi rutin rész kell, hogy legyen. Mire kell, hogy ügylejünk ennél a kényes feladatnál?

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
kisfiú
2017. november 21. Babaszoba
A legtöbb újszülöttnél megfigyelhető, hogy a fityma belső felszíne a hímvessző makkjával össze van nőve. Ez teljesen természetes jelenség, ugyanakkor a legtöbb anyukát bizonytalansággal tölti el, hiszen a gyermek nemi szervének tisztán tartása nehézkesnek tűnhet.
Jó tudni, hogy ezt a természetes letapadást nem szabad a fityma erőltetett hátrahúzásával megszüntetni, mert egyrészt fájdalmat okozunk vele a gyermeknek, másrészt a fityma berepedéséhez és hegesedéséhez vezethet, ami a későbbiekben komoly problémákat okoz.

Akkor miként tisztítsuk?

Csecsemők esetében pelenkacserekor először óvatosan töröljük át a heréket, majd a pénisz hátát. Ehhez használjunk alkohol-, színezék- és illatanyagmentes popsitörlőt. Érzékenyebb bőrű gyermekeknél egy puha kendővel történő langyos vizes lemosás a legmegfelelőbb. Ezt követi a fityma ápolása.
Kb. a gyermek kétéves koráig tulajdonképpen csak annyi a dolgunk, hogy ameddig a szövet engedi – a bőrt finoman hátrahúzva – egy nedves vattadarabbal vagy gézlappal óvatosan áttöröljük a gyermek nemi szervét. A pisi- és kakimaradványok valamint a finom redőkben megbújó popsikrém maradványok eltávolítása minden alkalommal fontos feladat.
A cikk itt folytatódik.