Hogy pusztítja el a magzatot az abortusztabletta?

Tüntetést tartottak a kereskedelmi forgalomba szerencsére mégsem kerülő abortusztabletta ellen az Egészségügyért Felelős Államtitkárság épülete előtt. Az Alfa Szövetség helyszínen kiosztott kiadványa szerint a készítmény brutális következményekkel is járhat.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. május 25. bencze.aron

Tüntetést tartottak a kereskedelmi forgalomba szerencsére mégsem kerülő abortusztabletta ellen az Egészségügyért Felelős Államtitkárság épülete előtt. Az Alfa Szövetség helyszínen kiosztott kiadványa szerint a készítmény brutális következményekkel is járhat.


Ha a terhes vérszegény, magas a vérnyomása, ha cukros, asztmás, vese- vagy májbeteg, ha dohányos, ha zöld hályogja van, vagy 35 évnél idősebb, akkor a kémiai abortuszra vonatkozó kérelmét el kell utasítani – olvasható a brosúrában. Mint írják, a vizsgálatok után az állapotos nő szájon át veszi be az első pirulát, a progeszteron termelését gátló RU-486 tablettát, majd két nappal később a prosztagladin tartalmú második tablettát is, s végül hazaküldik. „Órák vagy napok múlva a magzatgyermek testének részecskéi a terhességi szövetekkel együtt erős görcsök közepette távozik a méhből”.

Az Alfa Szövetség kiadványa szerint ezt követően – de 14 napon belül – ultrahangos vizsgálatra lehet szükség annak megállapítására, kiürült-e a méh. Amennyiben nem, vagy még mindig erősen vérzik, akkor a méhet tágításos eljárással ki kell kaparni.

Szövődmények

A legtöbb esetben általánosnak tekinthető a hosszan, akár 30 napig is elnyúló vérzési időszak. A felmérések szerint az eljárás miatt az alanyok 1 százalékánál az erős vérzés miatt vérátömlesztést kellett alkalmazni, néhányan pedig a fellépő heveny vérzésbe haltak bele. A szöveg kitér a fájdalomérzés mértékére is. Mint írják, a terhes nő több mint felének különleges fájdalomcsillapítóra, harmaduknak pedig narkotikumra volt szüksége. A vegyszerek nem ölik meg a méhkürtben, vagyis a méhen kívül fejlődő magzatot.

A kiadvány dr. Edward Sakiz, a Roussel Uclaf egykori elnökének szavait is idézi: „Az, hogy a terheseknek egy teljes hétig együtt kell élnie ezzel az elhúzódó beavatkozást jelentő helyzettel, igen súlyos lelki tehertétel”.

Mint írják, néha a terhes azt észleli, hogy a magzat testrészei darabokban jönnek ki belőle. Szigorú utasítás, hogy az edényben minden ilyen darabkát össze kell gyűjtenie, majd bemutatnia az abortőrnek, hogy ellenőrizhesse, a baba minden porcikája kilökődött-e. A kiadvány úgy fogalmaz: a tragikus látvány soha nem törlődik a terhes nők emlékezetéből. Állítólag az emlőrák kialakulásának esélyét – főleg a korábban még nem szült nőknél – növeli a módszer.

A brosúra külön kiemeli, az RU-486 esetében maga a nő nyeli le a méregtablettát, vagyis nem elszenvedi, hanem előre megfontolt módon, maga hajtja végre a cselekményt.

Tragikus végkimenetel

Az Alfa Szövetség kiadványának statisztikai adatai nem túl frissek ugyan, de mint írják, 2005 februárjáig tizenegy olyan terhes nőről tudnak, akinek halála bizonyítottan és közvetlenül az RU-486 rovására írható. Az elsőt Franciaországban jegyezték, de ott található a listán Kanada, Kalifornia, Tennesse, Anglia és Fülöp-szigetek is.

Az RU-486 posztagladinnal együtt 95 százalékban okoz kémiai abortuszt, a többi 5 százalék esetében sebészi magzatelhajtással is szembe kell néznie a páciensnek. Vannak azonban olyanok, akik nem vetik magukat alá ennek, és kihordják a kisbabát. Ám ezek az újszülöttek súlyos fejlődési rendellenességeket mutathatnak a szervezetbe került méreganyag miatt – olvasható a brosúrában.