Hogyan altassuk el a kisbabát?

Alvási szakértők azt mondják, felnőtteknek napi 7-9 óra alvásra van szükségük. A legtöbben azonban nem töltenek ennyi időt pihenéssel, különösen azok, akiknek újszülött babájuk van - írja a Fox News. Dr. Harvey Karp szakértő most összegyűjtött néhány tippet, hogyan altassuk el csecsemőnket. 

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. július 08. bencze.aron

Alvási szakértők azt mondják, felnőtteknek napi 7-9 óra alvásra van szükségük. A legtöbben azonban nem töltenek ennyi időt pihenéssel, különösen azok, akiknek újszülött babájuk van – írja a Fox News. Dr. Harvey Karp szakértő most összegyűjtött néhány tippet, hogyan altassuk el csecsemőnket. 


 

A kismama alváshiánya ugyanis szülés utáni depresszióhoz, családi konfliktusokhoz és a szoptatás hiányához vezethet. Néhány további komplikáció elhízáshoz és gyenge termelékenységhez vezethet. 
 
A szakértő szerint ennek elkerülése érdekében az újszülötteket már az első héttől megfelelő alvásra kell nevelni. A cél az, hogy négy órán keresztül aludjon a baba éjszaka, s nem kell sok idő, amíg eléri az 5-7 órás alvási időszakot. 
 
A tanulmány kimutatta, hogyha megvan az esti rutin, fürdés, pizsamaosztás, meseolvasás vagy elalvás előtt éneklés, akkor hamarabb hozzászokik az újszülött ahhoz, hogy mikor és mennyit kell aludnia. Az is fontos, hogy elalvás előtt kapcsolja le a villanyt, amibe a számítógép és a televízió is beletartozik. Így könnyebben elalszik a kisbaba.