Családháló

Kezdőoldal Egészség és lélek Hogyan beszéljünk a fiúkkal a lányokról?

Hogyan beszéljünk a fiúkkal a lányokról?

Miért kell a fiainkkal beszélgetni a női mensesről és hogyan beszéljünk róla velük? A kérdés elsőre nem tűnik olyan lényegesnek, de ha jobban belegondolunk, nagyon fontos, hogy a fiúgyermekek is tisztában legyenek vele – írja a csalad.hu.

csalad.hu,

A női menstruáció természetes dolog, és a kisfiúknak érdemes tudniuk, hogy az édesanyjukon kívül a nagynénik, a tanárnénik és hamarosan a lánybarátaik is megtapasztalják ezt minden hónapban.

Az emberiség felének van mensese, miért ne tudhatna erről az emberiség másik fele? Láthatóvá kell tenni a fiaink számára a láthatatlant, hogy felnőttként együttérzők és partnerek legyenek a környezetükben élő nőkkel.

Sok szülő vár a „megfelelő időpontig” arra, hogy beszéljen erről a gyermekeivel, ráadásul a fiúkkal akkor is csak nagyon kevés tapasztalatot osztanak meg. Pedig a szülőknek proaktívan kellene beszélniük a fiaikkal is arról, hogy mi megy végbe a női testben.

A cikk folytatásához kattints.

Hozzászólások

hozzászólás

CÍMKÉK:
Read previous post:
Tapírbébi született a debreceni állatkertben

Tapír született vasárnap a debreceni állatkertben, az állatot szerdától láthatja a közönség - közölte Nagy Gergely Sándor, a nagyerdei kultúrpark...

Close