Hogyan hatnak ránk a rezgések?

A biorezonanciát a 21. század gyógymódjának szokták nevezni. Hihetetlennek hangzik, hogy a szervezetünk kevésbé jól működő funkcióit ki lehessen javítani.  

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. március 06. Gyarmati Orsolya

A biorezonanciát a 21. század gyógymódjának szokták nevezni. Hihetetlennek hangzik, hogy a szervezetünk kevésbé jól működő funkcióit ki lehessen javítani. A biofizika a molekuláris anyagi szerkezetbe hatolva keresi a megoldásokat az élő szervezet működésének a befolyásolására. Az új tudományos eredmények hatalmas változásokat hoznak a diagnosztikában és forradalmi áttörést az életfolyamatok megismerésében.


A biológia rendszerekben a sejtek önirányító folyamatainak, mint a biológia rendszer parányi részeinek az egyensúlyában, a rezonanciának a kívánatos és nélkülözhetetlen fenntartásban kiemelkedő szerep jut. Ha ugyanis az egyensúly megbomlik, akkut esetben felborul, nehezen vagy sosem visszafordítható folyamatok jöhetnek létre. A biorezonancia kétségkívül a jövő tudománya, azonban már ma is rendelkezünk olyan ismeretekkel és eszközökkel, amelyek az utóbbi évek kutatási eredményeire alapozva kínálnak új lehetőségeket a szervezet önregenerációs képességeinek a fenntartására, tulajdonképpen az öngyógyításra.

Mi is az a biorezonancia? Különböző hullámok találkozása során létrejövő jelenség, amelynek hatása aszerint alakul, hogy a hullámok éppen milyen fázisban helyezkednek el a találkozáskor. A hullámtanból ismeretes, hogy míg bizonyos hullámok e találkozás során erősíthetik, mások ellenkezőleg: gyengítik, esetleg kiolthatják egymást. A sejtrezgések hatása elsősorban a rezgés hullámhosszától és a jel intenzitásától függ. Hatás csak akkor jön létre, ha az impulzus elég intenzív ahhoz, hogy változást okozzon a szövetek proteinláncaiban, de ahhoz nem elég intenzív, hogy a láncokat szétválassza.