Hogyan legyünk fitt anyák?

Amikor az egyik csontsovány barátnőm azt mesélte a terhességem elején, hogy 23 kilót hízott a terhessége alatt, nem gondoltam, hogy ez velem is megtörténhet. Pedig de. Nóra fogyinaplója következik.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. december 28. czefernek.lena

Amikor az egyik csontsovány barátnőm azt mesélte a terhességem elején, hogy 23 kilót
hízott a terhessége alatt, nem gondoltam, hogy ez velem is megtörténhet. Pedig de. Nóra fogyinaplója következik.


23 kiló?! Én soha

Aztán mégis sikerült őt túlszárnyalnom. 58 kilóról indultam (172 cm a magasságom) és 83 kg után nem álltam többször mérlegre, nem akartam tovább sokkolni magam. Mondjuk most így belegondolva, azért akkoriban nem izgattam magam túlságosan ezen, mert azt hittem, hogy majd a szüléssel lemegy rólam vagy 15 kiló, és a szoptatásról is azt olvastam mindenhol, hogy csak úgy olvasztja a kalóriákat. Szóval, boldogan életem az ideiglenes(nek hitt) kvázi kövérségemmel.

És eljött a szülés, és utána hamarosan a hazajövetel. Az első utam egyike a mérlegre vezetett,
s azonnal megsemmisültem a kijelzőt látván: 75 kg. Ezt azt jelenti, hogy csak 8 kiló ment le a szüléssel és a többnapos kórházi éhezéssel (a kórházi koszt éppen hogy túlélni volt elég). Ráadásul csak a ronggyá hordott kismamaruháim voltak rám jók, a régi ruhatáramból szinte semmi, mert akkora sonkáim voltak, és a hasam is olyan nagy volt, mint egy félidősnek.

Hogyan leszek így normális?

Mi lesz így velem? Hogyan leszek megint normális? – tettem fel a kérdést magamnak. Rémület, undor, kétségbeesés. Nagyjából ezekkel a szavakkal összefoglalható, mit is éreztem. Pár napig emésztettem a dolgot, majd haditervet készítettem. Első a hibaelemezés és utána a korrigálás.