Hogyan nyerhetik vissza régi alakjukat a kismamák?

Szülés után sok esetben alig vagy egyáltalán nem nyerik vissza a kismamák eredeti alakjukat. dr. Kovalenko Marina segítségével annak jártunk utána, milyen speciális eljárás segítségével és egy élhető diéta betartásával érhetünk el tartós fogyást.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. augusztus 31. bencze.aron

Szülés után sok esetben alig vagy egyáltalán nem nyerik vissza a kismamák eredeti alakjukat. dr. Kovalenko Marina segítségével annak jártunk utána, milyen speciális eljárás segítségével és egy élhető diéta betartásával érhetünk el tartós fogyást.


Nemcsak az anyagcsere folyamata változik meg a szülés után, de korábbi praktikáink sem lesznek hatásosak a testsúly csökkentésére – hívja fel a figyelmet, dr. Kovalenko Marina, az Alternatív Mozgásszervi és Gerincgyógyászati Klinika vezetője, kiemelve: a válasz az ösztrogén, a progeszteron és a prolaktin, azaz tejfakasztó hormon fokozott működésében keresendő. Mint mondja, a terhesség alatt kezdődött tendencia, azaz a szervezet raktározási mechanizmusa tovább folytatódik, és a zsírsejtek lerakódása nem ér véget. A testben felgyülemlett sok folyadék sem könnyíti a helyzetet, ami nemcsak az erek összenyomását eredményezi, de a zsírlebontást is akadályozza.

A szakember szerint a szülés utáni első hat hónapban a hormonális hatások miatt nem érdemes kúrákkal próbálkozni, azt követően azonban megkezdődhet a szervezet méregtelenítése. Első lépésben fel kell térképeznünk a szervek működését, hogy a leghatékonyabb kúrát tudjuk ajánlani a kismamáknak – mondja dr. Kovalenko, aki arra is kitért, hogy a fogyás mértékét nagyban befolyásolja az alany korábbi múltja. Magyarázatképpen hozzáteszi: minél többet fogyókúrázott előtte valaki, annál jobban felkészült a szervezete az extrém körülményekre. A kúra segítségével 5 százalék testsúlyveszteség biztosan elérhető, de a 10 százalékos siker sem ritka.

Tartós fogyás

A klinika által végzett tartós fonál beültetés egy olyan speciális akupunktúrás eljárás, melynek során általunk kifejlesztett, egyszer használatos, vékony, steril eszközzel, felszívódó, sebészeti fonál beültetése történik a megfelelő akupunktúrás pontokba – avat be a részletekbe a doktornő. A beültetett fonál a szervezetet akár 3 hétig aktivizálja, mindaddig, amíg a pont működése be nem indul, ami vérkeringés fokozódással jár, így a fonál gyorsan fel is szívódik. A tartós fonál beültetés előnye, hogy a kezelésekre elég 3 hetente járni, folyamatos ingerlése az akupunktúrás pontoknak lerövidíti a kezelés idejét és kevésbé költséges a betegek számára.
A beavatkozásnak nincsenek mellékhatásai, ám miután a bőr alatti kötőszövetbe történik a fonál behelyezése, ami 2 napig érezhető a szövetben, előfordulhatnak kisebb bőr alatti bevérzések, melyek pár nap alatt felszívódnak.

dr. Kovalenko Marina végül arra is felhívta a figyelmünket, hogy kismamák mellett mind akut, mind krónikus betegségek kezelésében rendkívül hatásos ez az eljárás.

1. FOGYÓKÚRA: fokozható a teljes test anyagcseréje, méregtelenítése, csökkenthető az éhségérzet és nyugtatható az idegrendszer

2. IMMUNERŐSÍTÉS ÉS MÉREGTELENÍTÉS
A. Allergiás megbetegedések: szénanátha, asztma tüneteinek enyhítése
B. Bőrbetegségek: pattanásos bőr, ekcémák, visszatérő gombásodás

3. IDEGRENDSZERI PANASZOK: depresszió, álmatlanság, ingerlékenység, krónikus fáradtság, fejfájás, migrén, fülzúgás, trigeminus neuralgia, stressz hatásainak kezelése, pszichés teherbírás javítása (dohányzásról való leszoktatás)

4. GÓC
A. Nőgyógyászati problémák: menstruációs fájdalmak, vérzészavarok, klimax kezelés, meddőség, kismedencei gyulladások, terhesség és szülés utáni problémák
B. Fül-orr-gégészet: orrmelléküreg pangás, gyakori torokfájás, hangszálgyulladás, fülgyulladások, hallás zavar, fülzúgás
C. Urológiai panaszok: hólyaggyulladás, inkontinencia
D. Emésztési zavarok: reflux, gyomorfájdalom, fekélyek, bélgyulladás, hányinger, hányás, émelygés, székrekedés, hasmenés, puffadás.