Hogyan szerezzünk barátokat?

Bizonyára mindenki tudja, hogy a baráti társaság fontos, a barátok boldogabbá és egészségesebbé tesznek - a kutatók egyetértenek abban, hogy a boldogság egyik kulcseleme a szoros társasági kapcsolat. Nagyobb valószínűséggel mondja magát valaki nagyon boldognak, hogyha öt vagy annál több barátja van, akivel megbeszélheti élete fontos kérdéseit. De hogyan szerezzen barátokat? Ebben segít a care2 cikke.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2013. április 14. bencze.aron

Bizonyára mindenki tudja, hogy a baráti társaság fontos, a barátok boldogabbá és egészségesebbé tesznek – a kutatók egyetértenek abban, hogy a boldogság egyik kulcseleme a szoros társasági kapcsolat. Nagyobb valószínűséggel mondja magát valaki nagyon boldognak, hogyha öt vagy annál több barátja van, akivel megbeszélheti élete fontos kérdéseit. De hogyan szerezzen barátokat? Ebben segít a care2 cikke.


Néhány évvel a tanulmányok befejezését követően nehéz megőrizni a kapcsolatot a régi barátokkal, újakra szert tenni pedig még ennél is inkább. Hol és hogyan érdemes elkezdeni? Íme néhány módszer!

Kerüljön közelebb ismerőseihez

Mindenki életében vannak olyan ismerősök, akikkel gyakran találkozik, de nem alakít ki szorosabb baráti kapcsolatot. De hogyan hívja el őket bárhova? A kutatók kifejlesztettek egy gyors módszert, amely révén 45 perc alatt közelebb kerülhetnek egymáshoz. Nem kell mást tenniük, csak mindegyik félnek válaszolnia az alábbi kérdésekre:

– telefonhívás előtt előre elpróbálja, hogy mit fog mondani? Miért?
– van titkos megérzése arról, hogy mikor fog meghalni?
– hogyha bármin változtatna azon, ahogyan fel lett nevelve, mi lenne az?
– hogyha holnap új képességekkel ébredhetne fel, mi lenne az?

Menjen társaságba

A nappaliban, otthon ülve senki nem fog új barátokra szert tenni. Könnyű ragaszkodni a megszokott mindennapokhoz, ezen változtatni már annál nehezebb. Havonta legalább egyszer mondjon igent party meghívásra, menjen el társasággal moziba, színházba, stb.

Hozza ki hobbijából a legtöbbet!

Keressen társaságot megszokott és szeretett hobbija közben. Hogyha fut, lépjen a következő szintre, csatlakozzon maraton-tréning csapathoz. Szeret jógázni? Menjen el egy hétvégi foglalkozásra.

Bátran menjen egyedül!

Menjen el meglévő barátja/barátai nélkül egy-egy társasági eseményre, így rá lesz kényszerítve arra, hogy új emberekkel ismerkedjen. Keveredjen a társasággal, hogyha egyedül nem is szeretne elmenni, érkezzen 15 perccel korábban a barátjával megbeszélt idő előtt.

Változtasson szokásain

Hogyha reggelenként szokott járni konditerembe, néha menjen el helyette este, így új arcokat láthat. Kutyáját mindig ugyanoda hordja sétáltatni? Válasszon néha másik parkot! Minden héten eljár barátaival meginni valamit? Hívjanak el több embert, így megismerkedhet barátai barátaival is.