Hogyan tartsuk kézben a gyermek édességfogyasztását?

Sok családban zajlik elkeseredett küzdelem azért, hogy a gyermek az édesség helyett inkább gyümölcsöt és zöldséget, vagy más egészséges ételt egyen. A legegyszerűbb megoldás persze az, ha a szülő nem ad édességet, de akinek van gyermeke (vagy emlékszik a saját gyermekkorára) az pontosan tudja, hogy ezt sokszor könnyebb mondani, mint megtenni - írja a csalad.hu.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
egészséges étkezés
2018. október 02. csalad.hu

A ChannelMum.com szerkesztője szerint nem kell betiltani az édességet, de figyelni kell arra, hogy egy kiegyensúlyozott étrend részeként csak módjával adjunk a gyermeknek.

“Ne tiltsuk be az édességet. A tiltással csak fokozzuk a gyermekekben a vágyakozást. Fontos az is, hogy okosan válasszunk, például olyan édességet, ami a lehető legrövidebb ideig érintkezik a fogakkal” – mondta Cathy Ranson.

A Huffington Post megkérdezett pár embert az utcán, ők hogyan oldják meg ezt a kihívást, illetve mit tartanának a legjobb megoldásnak – a válaszokból válogattuk ki a legérdekesebbeket.

A kisgyermekes Robin szerint nehéz kérdésről van szó, mert jól látszik, a gyermekek milyen könnyen függővé válnak a cukortól. “Jól látható, amint néha megváltozik a viselkedésük, amikor az édességre hajtanak. Persze amikor mi voltunk gyermekek, ez senkit sem érdekelt” – mondta, ugyanakkor hozzátette, fontos, hogy az ember maga is példát mutasson.

A cikk itt folytatódik.