Hogyan tornázzunk itthon két kisgyerekkel?

Hát ez igazi kihívás lesz. Nemcsak fizikailag, szellemileg is megmozgat az itthoni torna. Már akkor próbálkoztam mikor csak egy kicsi volt itthon. Aztán terhestorna, a másodikkal pocakosan, végül immár kétgyerekesen teszem ugyanezt. Álljanak itt mindenkinek tanulságul tapasztalataim - olvasható az Elveszett Illúzió blogon.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. augusztus 08. bencze.aron

Hát ez igazi kihívás lesz. Nemcsak fizikailag, szellemileg is megmozgat az itthoni torna. Már akkor próbálkoztam mikor csak egy kicsi volt itthon. Aztán terhestorna, a másodikkal pocakosan, végül immár kétgyerekesen teszem ugyanezt. Álljanak itt mindenkinek tanulságul tapasztalataim – olvasható az Elveszett Illúzió blogon.


  • Az első fontos pont, mikor tornázzunk? Amikor kaki, pisi, pelusozás, ebéd, vacsora, meseolvasás, stb nyílván esélyünk sincs. Tehát meg kell teremteni az alkalmas környezetet. Lehetőleg mindent elrendezve: Wc villany égjen, ha van még pelusos – vagy mindkettő az – akkor frissen pelenkázva, extra kicsik megetetve, önjáró lurkóknak pedig könnyen megfogható, falatozható étel elérhető helyre készítve, kulacsok feltöltve. Abban az illúzióban ne ringassuk magunkat, hogy no, épp játszanak, evvel szoktak háromnegyed órát is. Amint meglátják Anyát, hogy tornába kezd, mint frissen nyílt virág körül a méhek úgyis döngicsélni kezdenek a lurkóink.
  • Mit tornázzunk? Ez egy összetettebb kérdés, nagyban függ a torna a gyerekek aktuális pörgési szintjétől. Ha nyugisabb a hangulat, leülősebb, fizikailag kifáradtak előtte, akkor mehet a talajhoz kötött erősítő lassú torna. karemelések lábemelések. Nagy elvárásaink ne legyenek, a gyerekeink rá fognak kapaszkodni a lábunkra, lovagolni fognak a hátunkon, bemásznak rötyögve a hasunk alá csikizni. Ezt mind ki kell bírjuk. Ha ugrálósabbak a gyerekek, akkor pedig mehet a táncos, ugrálós torna. Amiben váltakoznak a számok, vidám a zene. Természetesen ez esetben is koncentrálni kell, hiszen a lábunk között fognak szaladgálni ugrálni bújócskázni. Próbálnak táncolni körülöttünk, figyelni kell meg ne üssük őket véletlen.
  • Milyen hosszú legyen a torna? Ez a legegyszerűbb kérdés. Olyan hosszú, amennyire hagyják a gyerekeink. Ha az első két pont megvalósítása sikerül, akkor nagy eséllyel végig tudunk tornázni egy teljes programot -ez 50 perc, egy óra közötti időtartamot jelöl kb -.
  • Végül hogy  lemossuk a torna izzadós szagát:Ha minden rendben, és lement a torna, már csak arra kell időt szakítani, hogy zuhanyozzunk:) Máskülönben szagolhatjuk egész addig  saját magunk, míg el nem alszanak a csemetéink. Ebből következik, hogy csak akkor érdemes belekezdeni a tornánkba, ha utána már nem kell sehova menünk. Vagy úgy időzíteni, hogy mire végzünk férj, nagymama, bébisitt, barát, befusson, és nyerjünk egy szusszanásnyi időt:)

Hát valahogy így sikerül nekem itthon tornázni. Vagy nem sikerül, ha nem megfelelő a csillagok állása. Futni egyszerűbb, ahhoz csak gyerekcsőszt kell találni:)