Hormonokkal a monogámiáért!

Az oxitocin nevű hormon a monogám férfiaknak segít hűségesnek maradni, ugyanis segít távol maradni egy másik csinos nőtől - írja a Los Angeles Times. A szerelemhormonként is ismert szer tehát segít hűségesnek maradni.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. november 18. czefernek.lena

Az oxitocin nevű hormon a monogám férfiaknak segít hűségesnek maradni, ugyanis segít távol maradni egy másik csinos nőtől – írja a Los Angeles Times. A szerelemhormonként is ismert szer tehát segít hűségesnek maradni.


A nemrég közzétett tanulmány az oxitocin nevű hormon egy meglepetésszerű tulajdonságát tárta fel: hogyha egy férfi monogám kapcsolatban van, de találkozik egy csinos nővel, ez a hormon segít fizikailag távol tartania magát a másik nőtől.

Azok a férfiak, akik monogám kapcsolatban éltek és kaptak az oxitocin nevű hormonból, fizikailag távolabb maradtak egy csinos nőtől, mint azok, akik egyedülállóak voltak.

A tanulmányba heteroszexuális férfiakat vontak be, akiknek közel fele párkapcsolatban élt, a többiek pedig egyedülállók voltak. A férfiak egy részét oxitocinnal kezelték, míg a többiek placebót kaptak.