Húsvét: cukor helyett ezekkel töltsd meg a nyuszi zsákját

Nem kell, hogy a húsvéti hosszú hétvége alatt a cukortúladagolás extrém méreteket öltsön a gyerekeknél. Összegyűjtöttünk néhány szuper alternatívát a csokitojásra!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
egészség és lélek
2017. április 13. Babaszoba
Közeleg a húsvét, a gyerekek pedig alig várják, hogy a kertben keresgélhessék, majd kibontogathassák a finomabbnál-finomabb csokinyuszikat és -tojásokat. Mi szülők viszont nem vagyunk annyira elragadtatva a gondolattól, hogy a nap végére a gyerek gyakorlatilag cukorsokkot kap a sok édességtől. De nem is kell, hogy a mókázás a csoki- és cukorevésről szóljon! Meg is mutatjuk, milyen ötletes dolgokkal készülhetünk, hogy kicsit egészségesebbé tegyük az ünnepet.
Amire szükségünk lesz: jó sok műanyag tojásra, melyeknek a belseje megtölthető.
1. Puzzle darabok: Tegyünk egy-egy darab puzzle-t a tojásokba. A gyerekek, ha megtalálták mindet, a végén kirakhatják a teljes képet.
2. Radír: Megtölthetjük a tojásokat különféle cuki, színes radírokkal is. A kicsiknek nagyobb kedvük lesz a leckeíráshoz is az új szerzeményekkel.
3. Házi kuponok: Készíthetünk saját magunk kis kuponokat is. A “ma nem kell semmilyen házimunkában részt vennem” és az “repeta a desszertből” kupon biztosan nagy sikert arat majd. Csak azt ne felejtsük el limitálni, hogy milyen gyakran válthatják be őket!
4. Buborékfújó: Ezekből is elrejthetünk párat a kertben. A kicsik imádják őket. Ha megtalálták, kezdődhet is a móka.