Így befolyásolja az életünket a születési sorrend

Milyen szerepet játszik a születési sorban elfoglalt helyünk személyiségünk alakulásában? Családi pozíciónk számtalan módon rányomja a bélyegét az életünkre és alapvetően meghatározza a személyiségünk alakulását, a kapcsolatainkat.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
testvér
2017. december 18. Babaszoba
Kevin Leman Születési sor(s)rend – Személyiségünk születési sorrendünk tükrében című könyve arra keresi a választ, hogyan befolyásolja a születési sorrend személyiségünk alakulását.

Elsőszülött

Ahogy Leman könyvében írja, az elsőszülött gyermekek vezetők – gyakran perfekcionista vezetők, ugyanakkor az egyik legkedvesebb és legsegítőkészebb emberek. Soha nem mondják: nem. Mindig számíthatunk rájuk ha szívességről van szó. Az elsőszülöttek motiváltabbak és teljesítményorientáltabbak, sokan közülük orvosi vagy jogi területen kötnek ki, de a közgazdászok, a könyvelők, a vezető tisztségviselők, a mérnökök és a számítógépes szakemberek között is nagy arányban találhatunk elsőszülötteket.

Második

Leman úgy véli, hogy a középső gyerekek szinte borítékolhatóan az ellenkezője az idősebb testvéreiknek és gyakran úgy érzik, hogy figyelmen kívül hagyják őket, mert minden figyelem az idősebb és a fiatalabb testvérekre irányul.
A cikk itt folytatódik.