Családháló

Kezdőoldal Egészség és lélek Így győzzük le a gyermek félelmeit a fogorvostól

Így győzzük le a gyermek félelmeit a fogorvostól

Bár a fogak rendszeres ellenőrzése nagyon fontos, sok gyermek érthetően fél fogorvoshoz menni – írja a csalad.hu. Következzen 7 tipp, ami segíthet legyőzni a gyermek félelmeit Dr. Ben Atkinstől, a brit Oral Health Foundation fogorvosától.

csalad.hu,

Már akkor vigyük látogatóba őket a fogorvoshoz, amikor még nincs is rá szükségük!

Ha már babakorukban hozzászoktatjuk őket a fogorvosi rendelő zajaihoz és jeleihez, akkor rájönnek, hogy nincs semmi, amitől félniük kell. „Az én praxisomban szeretettel várjuk a babákat, ahogy megszülettek, mert így mire nekik kell a székbe ülniük, már kétszer-háromszor jártak itt és a legnehezebb döntésük az volt, hogy melyik pálcikát vigyék haza” – mondja Dr. Atkins.

Kezdjük korán!

Ahogy az első fogak kibújnak, már vigyük őket ellenőrzésre! Így pozitív tapasztalatokat szerezhetnek és nem lesznek idegesek.

A szülő legyen szerepmodell!

„A gyermekek idegességének nagy része a szülők vagy gondviselők viselkedéséből ered” – mondja a fogorvos. A legcélszerűbb, ha magunknak is foglalunk időpontot a gyermeké előtt. Bár ha nagyon izgulunk, akkor az a jobb, ha magunknak egy másik napra foglalunk.

A cikk további részét itt találod.

Hozzászólások

hozzászólás

CÍMKÉK:
Read previous post:
Családok, orvosok is szavazhatnak az év védőnőjére

Elsősorban a szülők, nagyszülők, de háziorvosok, szülészorvosok, kolléganők is jelölhetik a védőnőket az év védőnője díjra - közölte a Magyar...

Close