Így hordozz télen!

Egyre többen szeretnek hordozni, de ha valaki nem elég kreatív, vagy nem jár utána, elakadhat a hordozós életforma, amint kabátos hideg lesz. Segítünk!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2013. január 19. szabo.daniel

Egyre többen szeretnek hordozni, de ha valaki nem elég kreatív, vagy nem jár utána, elakadhat a hordozós életforma, amint kabátos hideg lesz. Segítünk!


A hordozásban gyakorlott szülők közül sokan mondják: éppen a téli hidegben járnak jobban a babák textilhordozóban, mint babakocsiban. A hordozott baba a nagykabát alatt biztosan nem fázik, hiszen a felnőtt teste és ruhája egyaránt melegít. A babát nem is kell túlságosan felöltöztetni, elmarad az overall és a lábzsák. Ha a picit érdekli a külvilág, kidugja a fejét a meleg zugból, és nézelődik, ha pedig aludni szottyan kedve, bekuckózik, és szundikál egy jót, hidegre, hóra fittyet hányva. 

  
Az első kérdés persze, hogy milyen kabát alkalmas a hordozásra. Ez attól függ, elöl vagy hátul hordozol. Ha elöl, elég egy bő kabát, ami jó volt várandósan. Ha épp nyáron volt nagy pocakod, akkor nyilván nincs ilyen. Az egyik megoldás, hogy kölcsönveszed apáét (persze csak akkor, ha nagyobb a kabátja a tiédnél), a másik, hogy új kabátot szerzel, a harmadik, hogy a meglévőt átalakít(tat)od. A hordozós kabátok többségét elöl és hátul is ellátják egy-egy cipzáros betéttel. Elöl hordozásnál ugyanúgy kell fölvenni, mint a rendes kabátot, a betét miatt így vidáman belefér a baba is. Hátul hordozásnál többnyire meg kell oldani, hogy a kabát hátán nyíló résen átbújjon a baba feje, de ez nem boszorkányság.