Így támogasd a párod a vajúdás alatt

Hogyan támogathatod partneredet a vajúdás alatt? Adunk néhány ötletet, amikre feltétlenül figyelj oda.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
szülés
2017. december 27. Babaszoba
A vajúdás folyamatában nyilvánvalóan az anya (és a baba) a főszereplő, de jól tudjuk, hogy a támogató környezet milyen nagymértékben tudja segíteni a folyamatot. Különösen az apa jelenléte jelent biztonságot és támogatást az anyának.

Biztosíts kikapcsolódást

A vajúdás izgalmas és kemény munka, de ha a párod epidurális érzéstelenítéssel vajúdik, akkor a vajúdás kezdeti szakaszában kevesebb fizikai megterhelésnek van kitéve, ezért kevesebb fizikai támogatást is igényel. Ellenben a támogatás lelki oldalát nagyon is igényli: zenével, beszélgetéssel készülj erre az időszakra – tanácsolja Dr. phd. Sarah Kilpatrick, szülész-nőgyógyász professzor.
Legyél a szószólója
Ne várj arra, hogy a partnered jelezze, pontosan mire is van szüksége vajúdás közben. Beszéljétek át a szülési tervet már korábban. Kontrakciók alatt az apa sokszor jobban tudja az orvos felé jelezni az anya igényeit. Rugalmasnak is kell lenned, hiszen nem biztos, hogy mindenre előre gondoltatok, lehet, hogy változik a helyzet vajúdás alatt, ami új szülési tervet igényel. Senki sem akar császármetszést, de van úgy, hogy a dolgok nem a tervek szerint haladnak és a műtőben fejeződik be a szülés. Ilyen esetben neked kell a feleséged helyett is kérdezned és gondolkoznod – tanácsolja Lisa Castillo, a George Washington Egyetemi Kórház szülésznője.

A bejegyzés folytatásához kattints.