Így változik a gyerek agya, ha bullying áldozatává válik

Rengeteg kutatás foglalkozik a bullying káros következményeivel, most azonban azt vizsgálták, hogy milyen fizikai hatást gyakorol az agyra az iskolai zaklatás.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
kamasz
2019. január 14. Dívány

Fotó: Pixabay

A Sci-News számolt be arról a kutatásról, melynek eredményei szerint azoknak a fiataloknak az agya, akiket az iskolás évei alatt zaklatnak, strukturális változáson megy keresztül, nagyban növelve ezzel a mentális egészség károsodásának kockázatát.

A tinédzserkor nemcsak az új látásmód, tapasztalatok szerzésének az ideje, de ugrásszerű fejlődések történnek az ember szervezetében is. Ezért nagyon fontos, hogy minden erőfeszítést megtegyünk a bullying visszaszorításának érdekében, hiszen a mindennapos zaklatás megváltoztathatja a fiatalok agyát, és elősegíti a mentális problémák kialakulását.

Magas a súlyos zaklatások száma

Dr. Burke Quinlan és csapata 682 főt vizsgált Angliából, Írországból, Franciaországból és Németországból. A kutatás során a diákoknak kérdőíveket kellett kitölteniük, és különböző, az agyat érintő vizsgálatoknak vetették alá magukat, egy olyan projekt keretein belül, amely a serdülők agyi fejlődését és mentális egészségét vizsgálta.

A bejegyzés itt folytatódik.