Így változtat meg az apaság

Érzelmileg, szellemileg, szociálisan és spirituálisan is rengeteget változik egy férfi, mikor apává válik. A nehézségek mellett, nézzük most, milyen előnyökre számíthatsz!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
férfi
2018. június 17. Babaszoba

1. Jobb ember leszel

Azzal együtt, hogy egyre jobb apává, egyre jobb emberré is válsz. Habár sok apuka gyakran fáradtnak, motiválatlannak és kimerültnek érzi magát, mások épphogy sokkal energikusabbak, inspiráltabbak és erősebbek, mint eddig valaha. Kutatások bizonyítják, hogy az apaság jó hatással van a férfiak egészségére, aktivitására és a munkájukkal kapcsolatos elégedettségre – mely egyben a depresszió kialakulásának esélyét is csökkenti.

2. Javul az egészségi állapotod

Kutatások szerint az az életforma, ami az apasággal jár, előnyösebb döntésekre készteti a férfiakat, ami az egészségüket illeti. A Parents Magazine szerint az édesapák ilyenkor szoknak le például a dohányzásról, és a gyorséttermi koszt helyett is előnyben kezdik részesíteni a házi kosztot.

3. Aktívabb leszel

Az olyan szokások, mint az éjszakai ébredések a babához, a közös játék és séta, sokkal aktívabbá teszi a férfiakat. A The Pew Research Center kutatóközpont arra a megállapításra jutott, hogy az apák 54%-a örül a szülőséggel járó előnyöknek.
A bejegyzés itt folytatódik.