Családháló

Kezdőoldal Egészség és lélek Így változtatja meg a gyerekek agyát a szeretet

Így változtatja meg a gyerekek agyát a szeretet

Az érzelmi bántalmazás és elhanyagolás rendkívül súlyos hosszú távú következményekkel jár együtt: befolyásolja az agyműködést és a kognitív fejlődést, ráadásul ezt egyértelműen meg is mutatják a kisgyerekek agyáról készült felvételek.

Babaszoba,
“A súlyos érzelmi elhanyagolás és bántalmazás hatására a gyermekek agya nemcsak kisebb lesz, de a struktúrája is megváltozik, ami fejlődési zavarokat, a kognitív képességekben való lemaradást és memóriaproblémákat is okoz” – írta Bruce Perry professzor, a texasi gyermekkórház pszichiátriai részlegének vezetője egy tanulmányban, melyben két, azonos életkorú gyermek agyáról készült CT felvételt is bemutatnak.
A bal oldalon egy egészséges, boldog családi környezetben felnövő hároméves agya látható, míg a jobb oldalon egy olyan kisgyereké, akit súlyosan elhanyagolnak. Az agyában, melynek mérete is elmarad az egészséges gyerekétől, olyan elváltozások figyelhetőek meg, mint az idős, demenciában szenvedő embereknél.”

Hozzászólások

hozzászólás

CÍMKÉK:
Read previous post:
Átadták az Országos Diákfilmszemle elismeréseit

Összesen harminc, filmmel és videóval foglalkozó fiatal alkotó részesült elismerésben vasárnap a 25. Országos Diákfilmszemlén.

Close