Ilyen valójában ikres anyának lenni

Ha röviden akarunk fogalmazni, elsőre mindenképpen sokkoló érzés azzal szembesülni, hogy nem egy, hanem rögtön két babát hordunk a szívünk alatt.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
anya
2017. július 22. Babaszoba
Ikreket szülni és nevelni dupla öröm, de ugyanakkor dupla kihívás és nehézség is. Na de mit jelent ez a mindennapi életben? Egy ikres anyuka elmesélte a blogs.babycenter.com-nak. Ha neked is ikreid vannak, feltétlenül olvass tovább!

Kíváncsi tekintetek

Ikrekkel terhesnek lenni azt jelenti, hatalmas a pocakod. De az igazi teher cipelése a szülés után jelentkezik, amikor egyszerre kell két csöppségre figyelned. Jobb, ha minél előbb elsajátítod a szemkontaktus elkerülésének művészetét, mert bizony minden kíváncsiskodó szempár rátok fog szegeződni, amikor az utcára léptek.

Magány

Valamiért nem elég, ha olyan édesanyákkal teremtesz kapcsolatot, akiknek egy babájuk van. Az ikres édesanyák teljesen mások, ők sokkal jobban megértik, milyen nehézségeken mész keresztül. Ha ikreket nevelsz, folyton fáradt és kimerült vagy, és hiába van veled két pici is, magányod hatalmas, amin csak az enyhíthet, ha megoszthatod az érzéseidet azokkal, akik ugyanazon mennek keresztül, mint te.

Eltökéltség

Ikreket szoptatni nem könnyű, talán sokan le is beszélnek róla épp emiatt. De jobb, ha inkább magadra hallgatsz, és eltökélt anyává válsz. Nézz utána a neten, milyen szoptatási pózokat érdemes kipróbálnod. Lehet az ikreket akár egyszerre is szoptatni, úgyhogy semmiképp se add fel, ha anyatejjel szeretnéd őket táplálni.

Fájdalom

Ha több, mint egy gyermek lakik a pocakodban, teljesen mást élsz át a terhesség alatt. Sokkal erősebb a fájdalom, ami hol itt, hol ott jelentkezik, sokkal gyakoribb a gyomorégés, az émelygés, a rosszullét. És akkor a szülésről még nem is beszéltünk.

Diadal

A terhesség minden egyes betöltött hete hatalmas megkönnyebbülés és boldogság. Minden hét egy újabb mérföldkő, minden héttel egyre közelebb érsz a célhoz, amikor a kisbabáidat végre a karodban tarthatod. Megcsináltad. Te hoztad világra ezt a két csodálatos teremtményt. A maratoni terhesség után végre beértél a célba, kimerülten és diadalittasan. Ezt a földöntúli érzést senki nem veheti el tőled.