Ingyenes hétvége az Állatkertben

Újabb olcsó és mókás program a hétvégére, írjuk a részleteket. Mivel most hétvégén tartja az Állatkert a Víz világnapját, ezért szombaton és vasárnap is kedves programokkal várnak minket, és nem csak, hogy minden 14 év alatti gyereket ingyen engednek be, de kisérőként is 15% kedvezménnyel juthatunk be a "vizes" hétvégére . Szerintünk érdemes kinézni.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. március 24. Gyarmati Orsolya

Újabb olcsó és mókás program a hétvégére, írjuk a részleteket. Mivel most hétvégén tartja az Állatkert a Víz világnapját, ezért szombaton és vasárnap is kedves programokkal várnak minket, és nem csak, hogy minden 14 év alatti gyereket ingyen engednek be, de kisérőként is 15% kedvezménnyel juthatunk be a “vizes” hétvégére . Szerintünk érdemes kinézni.


A VÍZ VILÁGNAPJÁnak megünneplését az 1992. évi Rio de Janeiro-i környezetvédelmi konferencián kezdeményezték. Az ENSZ március 22-ét jelölte ki a neves napra. Földünk 71% -át víz borítja, és ennek mindössze kb. 2,5% -a édesvíz. A felmelegedés és a környezetszennyezés következtében bolygónk édesvízkészlete vészesen fogy! A gleccsereket és a havat leszámítva bolygónk édesvízkészletének 98% -a felszín alatti víz, ezért a felszín alatti vizek (pl. Magyarország ivóvízellátásának több mint 95%-a) védelme különösen fontos. Ezért az ünnep célja, hogy felhívja mindenki figyelmét a víz életünkben betöltött fontos szerepére, és arra, hogy óvjuk, védjük környezetünket, s ezen belül a Föld vízkészletét. A megemlékezéshez minden évben más jelmondat tartozik, ami 2012-ben így hangzik: “A világ szomjas, mert mi éhesek vagyunk.”