Ismét melegrekordot döntöttünk

Már a déli órákban megdőlt csütörtökön a budapesti és az országos napi melegrekord - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) munkatársa az MTI-vel.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. augusztus 25. czefernek.lena

Már a déli órákban megdőlt csütörtökön a budapesti és az országos napi melegrekord – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) munkatársa az MTI-vel.


    A következő órákban a hőmérséklet még emelkedik, így csak későbbre derül ki, hogy pontosan hány fokkal dőltek meg a napi rekordok – tette hozzá a meteorológus.
    Ezen napon eddig 1943-ban Túrkevén volt a legmelegebb, ahol annak idején 36,5 Celsius-fokot mértek. A fővárosban több mint 120 éves rekord dőlt meg. 1890 óta Budapesten augusztus 25-én nem mértek 34,6 foknál magasabb hőmérsékletet.
    Csonka Tamás meteorológus reggel az MTI-nek azt mondta: valószínűleg csütörtökön, vagy pénteken lesz az év legmelegebb napja. Korábban a legmagasabb napi minimum rekordja már beállt, a hajnali órákban Pécsett 23,8 fokot mértek.
    A tartós hőség miatt csütörtökre és péntekre az egész országra piros, legmagasabb szintű figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat.