Játékterápia műtétek előtt

Jobban megértik a fájdalmas beavatkozások várható eredményét, a rájuk váró vizsgálatok okait azok a gyermekek, akik a kórházban játékterápián vesznek részt - véli egy sanghaji intézmény vezetése. Kínában elsőként a metropolisz egyetemi kórházában próbálják a kicsiknek játékosan elmagyarázni, mi történik majd velük - írja a csalad.hu.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
kórház
2018. március 01. csalad.hu

Oldja a félelmet és növeli az együttműködési készséget a játékterápia – állítják a szakértők. A sanghaji Fudan Egyetem kórházában kanadai közreműködéssel kezdték meg a kicsik felvilágosítását fájdalmas orvosi beavatkozások, kezelések előtt. A China Daily című napilap angol nyelvű kiadása arról számolt be, hogy hét különböző szettet, illetve programot készítettek különböző korú és állapotú gyermekek számára. Ezekből könnyebben megérthetik, milyen egészségügyi problémájuk van, hogyan működik az emberi test, miként reagál a várhatóan kellemetlen, sok esetben fájdalmas kezelésekre.

A felkészítés sikeressége érdekében a kikészített eszközökkel a gyermekek és a szüleik közösen játszanak, azonban folyamatosan a közelükben van egy képzett szociális munkás, aki figyeli a folyamatot, és szükség esetén be is avatkozik a játékba. Zhang Yexia, a kanadai program helyi képviselője a feladatokról azt mondta, “a gyermekek a tevékenység alatt játékosan ismerik meg a beavatkozás részleteit, illetve az alkalmazott orvosi eszközöket”. A szerepjátékkal kombinált foglalkozás a szakértők szerint segít a kórház okozta félelem enyhítésében, és a betegség legyőzésében nagy szerepet játszó pozitív hozzáállás kialakításában. Az eljárás csak a távol-keleti országban új, az iparilag fejlett államok több kórházban is alkalmazzák, a hírek szerint sikerrel. Sanghajban most immunológiai- és veseproblémákkal kezelt ifjaknál kezdték meg kísérleti alkalmazását.

A cikk itt folytatódik.