Jóval természetesebb szülést akarunk

Az elérhető orvosi háttér továbbra is igen fontos szempont, de úgy tűnik, az érzelmi környezet minőségére is egyre többet adunk. Vagyis adnánk.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
szülés
2018. február 02. Dívány

Pár héttel ezelőtt, amikor a Fővárosi Ítélőtábla két év letöltendő börtönre ítélte Geréb Ágnest, újra fellángolt a vita a szülés, otthonszülés, kórházi szülés témakörében. A Dívány kérdőívében arra volt kíváncsi, hogy szerintetek milyen, hol és hogyan zajlik egy szülés egy ideális világban. Mutatjuk az eredményt!

Úgy tűnik, a szülés témája még elméletben is szinte csak a nőket mozgatja meg, a kérdőívben véleményt nyilvánító 1226 olvasó elsöprő többségét – 95 százalékát – is ők tették ki, férfi kitöltőből eközben alig akadt. A férfiak véleményére is kíváncsiak lettünk volna pedig akár az otthonszülést, akár  kórházi gyakorlatot, akár a terhesgondozás és szülés anyagi vonatkozásait tekintve.

Ez utóbbi kérdésben a többség a legkedvezőbb ár-érték arányt tartja szem előtt – kitöltőink kétharmada legalábbis ezt az opciót választotta. A válaszadók negyedének a pénz nem, csakis a minőség számít, ha terhesgondozásról és szülésről van szó, egy 8 százaléknyi kisebbség pedig igyekszik a legolcsóbban megúszni a család gyarapodását.

A cikk folytatásához kattints.