Kétszer is érdemes meggondolni azt a programcsászárt

Világszerte rohamosan nő a császármetszések száma, pedig az eddigi legkiterjedtebb kutatás szerint a trendnek számos hátránya lehet, főleg a születendő babák későbbi fejlődése szempontjából. Így a kutatók azt javasolják, akinek van választása és nem indokolt a császármetszés, inkább válassza a természetes szülést.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
szülés
2018. február 07. Dívány

Bőven vannak kivételek is persze, egy 80 különböző tanulmány megvizsgáló metaanalízis szerint ugyanakkor tényleg jelentős a különbség a császármetszéssel és a természetes úton világra jött babák között. Egészen pontosan 59 százalékkal növekszik meg az esélye annak a kutatók szerint, hogy az ötévesnél fiatalabb kisgyerekek elhízottak lesznek, ha császárral jöttek világra – írja a Telegraph.

Az Edinburghi Egyetem kutatói által átnyálazott 80 kutatás összesen 29 millió szülést vont bele a vizsgálatba, és számos olyan összefüggésre rámutatott, amely az egyre gyakoribb császáros szüléssel hozható összefüggésbe. A témával kapcsolatos eddigi legnagyobb tanulmány szerint az elhízás mellett az asztma is gyakoribb a császáros gyerekek körében: 21 százalékkal többen vannak közöttük azok, akik 12 korukra asztmásak lesznek.

A bejegyzés folytatásához kattints.