Kevés szülő olvas este a gyermekének

Hiába van a többség tisztában az elalvás előtti meseolvasás jelentőségével, mégis nagyon kevés szülő vesz könyvet a kezébe este, a gyermekágy mellett kucorogva. Egy brit felmérés szerint a családok alig harmadában dívik ez a szokás - írja a csalad.hu.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
szülő
2018. október 09. csalad.hu

A szülők jelentős része is tisztában van vele, hogy csak kifogásokat keres, amikor megmagyarázza, miért nem olvas este, elalvás előtt a gyermekének. A Mirror című brit lap cikke szerint egy 1000 szülő megkérdezésével készült felmérésből az derült ki, hogy a családok kevesebb mint harmadában olvasnak a gyermeknek minden nap. A felmérést egy nemzetközi gyorsétteremlánc készítette, amelyik a szigetországban a rászoruló fiataloknak gyermekkönyveket ad, illetve kampányokban igyekszik felhívni a figyelmet az olvasás fontosságára.

A kutatás szerint ez utóbbit eredménnyel teszi, mivel a válaszadók 97 százaléka mondta azt, hogy az olvasás nagyon fontos, pláne a gyermek számára. Sőt, azt is elismerte a többség, tízből hat megkérdezett szülő (58 százalék), hogy növeli a szülő-gyermek közötti kötődést az esti meseolvasás, könnyebbé teszi a fiatal számára a későbbi írás-olvasás tanulást. Ennek ellenére számtalan kifogást hoztak, hogy mégis miért nem gyakorolják ezt az egyszerű tevékenységet. A legtöbben természetesen a munkaterheléssel magyarázták, hogy este az ágy mellett üldögélés helyett miért a lakás egy egészen más pontján töltik az időt.

A cikk itt folytatódik.