Kezdjük időben! – kampány a középiskolások testi-lelki egészségfejlesztéséért

Két hazai influencert is maga mellé állított az az egészségtudatosságra fókuszáló kezdeményezés, amely októberben indul útjára az ország 300 középiskolájában. A Kezdjük Időben! kampány legfőbb célja, hogy egyszerre nyújtson segítséget a diákoknak és a pedagógusoknak az egészségtudatos életmód, valamint a testi-lelki egészség időbeni feldolgozásában.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
kamasz
2018. szeptember 10. Közlemény

Segítség a középiskolákban

Hiába él a köztudatban az egészségtudatos életmód fontossága, mégis nehezen valósul meg. Ezt felismerve hozta létre a Kezdjük Időben! kampányt a Z-generáció fókuszú kommunikációban szerzett tapasztalatai alapján Győrbiró Barbara kampánymenedzser és Riedl Péter kreatív szakértő. A kampány legfőbb célja, hogy egy olyan országos középiskolai kezdeményezés jöjjön létre, amely a témák szakértőinek bevonásával segít a pedagógusoknak és a diákoknak időben feldolgozni az egészségtudatos életmód, testi-lelki egészség négy alapelemét: az egészséges táplálkozást, a megfelelő mennyiségű testmozgást, a felelős gyógyszerhasználatot és a higiéniát.

Üzenet a diákoknak

A Kezdjük Időben! csapata egy olyan – iskolai keretekenbelül haszálhaó́ – interaktív, tananyagba könnyen beépíthető mellékletet készített, amellyel a kampány üzenete a saját hangnemükben juthat el a 16-18 éves célcsoporthoz. Az elkészült tananyagok októbertől jutnak el az ország 300 középiskolájába. A kezdeményezés a kommunikációs gátak ledöntéséhez az egyes szakterületet képviselő egyetemistákon túl, két ismert hazai véleményvezért is maga mögé állított.

Hasznos anyagok

A kampány során elindul a Kezdjük Időben weboldala is, amelyen a fiatalok további hasznos információkat ismerhetnek meg a nekik összeállított tartalmakból. Az oldalon helyet kap egy, a célcsoport könnyebb megértését célzó anonim kérdőív is, melynek kitöltői között értékes, egészségtudatos életmódra ösztönző nyereményeket  sorsolnak ki.

Az intézmények mozgósításához egy számukra létrehozott pályázat ad teret: minden olyan középiskola, amely csatlakozik a kampányhoz, részt vehet az “Év Egészséges Iskolája” pályázaton, mely kiemelt intézményi támogatást, kommunikációs értéket és a cím megkülönböztető jegyet, az iskola nívója emelésének lehetőségét foglalja magában. „Az év egészséges iskolája” cím magában foglalja, az egészségtudatos életmód elemeinek alkalmazását és beépítését a tanév rendjébe kategóriákra lebontva.

A jelentkezés menete és a pályázathoz tartozó kritériumrendszer Az év egészséges iskolája weboldalon érhető el.

Akik már az idei program mellé álltak :
Magyar Védőnők Egyesülete, Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság

A kampány Együttműködő Partnerei:
Budapest Gyógyfürdői és Hévízei Zrt., Sager Dental Kft., Sanofi – Aventis Zrt., SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft.