Kiderült: ezt gondoljuk mi, magyar nők a szépségről

Kiderült, miket tartunk fontosnak a szépséggel kapcsolatban.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2017. október 05. FemCafé

Magyar nők véleménye a szépségről

Egy friss hazai kutatásból kiderült, mit gondolnak a magyar nők a szépségről, mennyire tartják fontosnak a külsőségeket, illetve hogyan befolyásolja önértékelésüket a közösségi (social) média világa. A felmérés online kérdőív formájában készült, pár nap alatt több mint ezren töltötték ki, ami bizonyítja, hogy szívesen osztjuk meg véleményünket a témában.

Mi a szépség definíciója?

A szépséget – mivel mindenkinek szubjektív – nehéz definiálni, de a szakértők szerint úgy írnánk körül, mint valamit, ami szabályos és természetes. A kutatás eredményeiből kiderül, hogy a válaszadók majdnem fele (48 százalék) gondolja azt, hogy az a szép, aki harmóniát sugároz, 20 százalék szerint pedig az egyediség is fontos.

A tökéletes szépségideál

A felmérésben résztvevők szerint (40 százalék) az első három helyen – ha a tökéletes szépségideálról van szó – Eva Mendes, Audrey Hepburn és Scarlett Johansson végzett. Azt, hogy az egyediség fontos a nők számára, bizonyítja, hogy a negyedik a listában az extravagáns énekesnő Pink lett. Érdekes, hogy a megkérdezetteknél a legkedveltebb modellek között számon tartott Cara Delevingne zárta a népszerűségi sort.

Mikor vagyunk a legszebbek?

Arra a kérdésre, hogy ki, mikor érzi magát a legszebbnek, a nők 41 százaléka válaszolta, hogy ha dicséretet kap egy számára fontos személytől. Épp ezért nem meglepő, hogy a felmérésből az is kiderül, a párkapcsolatokban kifejezetten lényeges szerep jut a bókoknak. Ha hódításról van szó, a megkérdezettek 40 százaléka a humort és intelligenciát veszi elő, 20 százalék kedvenc ruháját veti be, 12 százaléknak pedig a favorit ékszer segít abban, hogy tündököljön. A magassarkú és vörös rúzs csak az utolsó helyen végeztek.

 

 

A cikk itt folytatódik.