Kiderült, melyik alsónadrágok nem tesznek jót a nemzőképességnek

Néhány éve már lehet arról hallani, hogy a túl szűk alsónadrágok negatív hatással vannak a spermiumok képződésére, egy nagyszabású tanulmány ennek az összefüggésnek járt most utána. Ha boxerpárti vagy, akkor örülni fogsz az eredményeknek.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
termékenység
2018. augusztus 20. Dívány

Bár a pontos fiziológiai háttér még nem tisztázott, a Harvard kutatóinak vizsgálata szerint a boxeralsót viselőknél nagyobb a spermában a spermiumkoncentráció és nagyobb az úszó spermiumok aránya, míg a hosszú szárú vagy száratlan szűk alsónadrágot viselő férfiak vérében magasabb a spermium termelését ösztönző follikuluszstimuláló hormon (FSH) koncentrációja. A szakértők azt feltételezik, hogy ez utóbbi folyamat már a test reakciója lehet a korlátozott spermiumtermelésre – írja az IFLScience.com.

Számít a hőmérséklet

Az evolúció során azért kerültek a herék a férfi testén kívülre, mert a bennük termelődő spermiumok számára az ideális hőmérséklet egy Celsius-fokkal a testmag hőmérséklete alatt van. A túlságosan szűk alsónadrágok azonban túl közel tartják a heréket a testhez, ami miatt a spermaképződés akadályozottá válhat.

A kutatócsapat összesen 1186 ondómintát vizsgált meg, olyan férfiakét, akik 2000 és 2017 között – a partnerükkel együtt – termékenységi kezelésen estek át.

A cikk itt folytatódik.