Kik azok a szivárványbabák?

Főleg az angol nyelvű oldalakon elterjedt a kifejezés "rainbow baby", több helyen olvasható, fórumokon, Facebook-csoportokban, hogy hosszú várakozás után megszületett a csöppség, aki egy csodálatos "rainbow baby". De vajon mit jelent ez a kifejezés?

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
gyász
2018. augusztus 23. Babaszoba
Hiszen minden baba érkezése csodálatos és pont olyan reménykeltő, mint a szivárvány, mégis miben különböznek az “igazi” szivárványbabák a többitől?
A Huffington Post erről szóló cikkében Heather Spohr így írja le a pontosan a jelenséget:
“Az elmúlt hónapokban számtalan olyan csoportba léptem be, ahol olyan anyukák vannak, akik valamilyen módon elvesztették a gyermeküket. Vagy elvetéltek, vagy halva születtek, vagy születésük után a babák nem maradtak közöttünk. Ezekben a csoportokban lettem figyelmes a “szivárványbaba” kifejezésre, melyet a veszteség után született babákra használnak.
Nekem két szivárványbabám is van, az első Annabel lányom azután született, hogy az első gyermekemet elvesztettem 17 hónapos korában. Második szivárvány babám James pedig egy vetélés után született. Úgyhogy nekem kétszer is végig kellett mennem ezen az úton.”
A szivárványbabák kifejezés abból jön, hogy amikor ekkora veszteség éri a családot és utána mégis érkezik egy egészséges baba, olyanná válik, mint vihar után a szivárvány. A kifejezés nagyon szép és jól leírja azt a boldogságot, ami a veszteség utáni örömöt jelenti.

A cikk itt folytatódik.