Kincset érő shea vaj: a betegségekkel és a szépséghibákkal is harcol

A következőkben szakértőnk, Kovács Melinda ismerteti, miért jó a bőrünknek a shea vaj, mely az egyik kedvenc alapanyaga a kézműves szappanoknak.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
bőrápolás
2017. június 26. FemCafe

Miből lesz a cserebogár?

A shea vaj az egyik kedvenc alapanyaga a kézműves szappanoknak. Az afrikai shea fa, a karitéfa – mely leghamarabb 20 éves korában fordul termőre – gyümölcsének magjából nyerik ki úgy, hogy az érett gyümölcs magját összetörik, vagy apróra darálják, vízzel összekeverik és tűz felett melegítik. A melegítés hatására a víz felszínén gyűlik össze a zsiradék, mely kihűlve közepes keménységű és sárgás színű lesz. Mivel eléggé kíméletes eljárással nyerik ki a zsiradékot, ezért a vajban megmarad annak magas A, E és F vitamin tartalma.

Bőrbetegségek és szépséghibák ellen is tökéletes

A shea vaj magas tápanyag és vitamin tartalmának köszönhetően nyugtatja az allergiás bőrirritációt. Kitűnő választás a száraz bőrnek, mert lassan szívódik be, ezért hosszan tartó hidratáló hatása van. Enyhíti a pikkelysömör és ekcémás bőr tüneteit is. Az idősödő, érett bőr ápolására is ideális. A shea vaj rendszeres használatával csökkenthetők a terhességi csíkok is, de meg is előzhetők. Önmagában 5-6 faktoros fényvédő is. A férfiak is bátran használhatják nem csak a shea vajat, de a shea vajat tartalmazó szappanokat is borotválkozás után, mert megnyugtatja és ápolja az irritált bőrt.

 

A cikk ide kattintva folytatódik!