A kocogás segíthet a szülés utáni depresszión

A szülés utáni depresszió leküzdése sok édesanya számára jelent komoly kihívást. Mint oly sok mindenben, a sport, a mozgás, a fizikai aktivitás ebben is segíthet. Olyannyira, hogy Nagy-Britanniában kampány is indult mellette - írja a csalad.hu.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.

A szülés utáni depresszió jellemzője, hogy az anya úgy érzi, hiába vágyott olyan hosszú időn át arra, hogy gyermeke legyen, nem tud felnőni az új felelősséghez, holott mindenki másnak ez tökéletesen sikerül körülötte. A saját érzelmekkel való küzdelem komor magányosságba taszítja a friss kismamát.

„Világosan emlékszem arra a pillanatra, még mindig kísért az emléke. Vezettem haza a spinningről, amire minden héten elmentem, hogy egy kicsi időt magamra fordíthassak, annak ellenére, hogy teljesen kész voltam a kialvatlanságtól. Miután a lányom hároméves koráig alig aludt, teljesen kimerült voltam. Ahogy vezettem haza a spinning után, egy autó fordult ki elém, bele kellett taposnom a fékbe, és a pillanat egy tört részéig azt reméltem, hogy az autó belém jön – annyira mélyen voltam, hogy nem tudtam mit kezdeni az életemmel. Ez volt az a pillanat, amikor rájöttem, hogy változtatnom kell” – mesélte a Huffington Postnak Hannah.

A család orvosi segítséget akart kérni, de emellett Hannah a saját kezébe is vette a dolgot. Futni kezdett.

A bejegyzés itt folytatódik.