Kócos haj, leharcolt idegek: nem elég a nőknek a napi 24 óra

Gyereknevelés, házimunka, párkapcsolat, munkahely..., de mikor marad időnk magunkra? Egy kutatás vizsgálta, hogy mennyire érzik magukat túlterhelve a nők.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
nők
2019. február 01. Dívány

Átlagosan 82 plusz percre lenne szükségük a nőknek ahhoz, hogy mindent be tudjanak fejezni a nap végére – derül ki a Study Finds cikkéből. A felmérés eredményei szerint amellett, hogy a napi teendők elvégzését bepréseljék egy napba, az is kihívást jelent, hogy a nők szánjanak magukra akár csak 30 percet.

Folyamatos a rohanás

Egy 2000 nőt vizsgáló kutatás megállapította, hogy a nőknek minden napi feladat elvégzéséhez átlagosan 82 plusz percre lenne szükségük. A felmérés eredményei rávilágítanak, hogy még mindig a nőkre marad a háztartási feladatok nagyobb része, és a válaszadók több mint fele érzi úgy, a nap végére nem tud az aznapra tervezett tevékenységek – mint például a gyerekkel való foglalkozás, a házimunka, a barátokkal való kapcsolat ápolása vagy a munkahelyi feladatok – végére érni. Tízből hét nő folyamatos lemaradásban van a terveihez képest, ez pedig állandó rohanáshoz és stresszhez vezet. A kutatók szerint egy nőnek egy hónap alatt átlagosan 19 olyan napja van, amikor a dolgok nem az eltervezett módon és ütemben történnek.

A cikk itt folytatódik.