Köhögéssel utalták be a kislányt – levágták a lábát! (fotóval)

A belső vizsgálat szerint nem hibáztak az orvosok annak a kislánynak az ügyében, akinek térd fölött amputálni kellett a lábát. Ezt a Szegedi Tudományegyetem rektora, dr. Szabó Gábor mondta a TV2 Tények című mű sorának. Ezt azzal indokolta, hogy a kislány egy veleszületett rendellenesség miatt sokat betegeskedett - írja a Blikk.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. február 21. bencze.aron

A belső vizsgálat szerint nem hibáztak az orvosok annak a kislánynak az ügyében, akinek térd fölött amputálni kellett a lábát. Ezt a Szegedi Tudományegyetem rektora, dr. Szabó Gábor mondta a TV2 Tények című mű sorának. Ezt azzal indokolta, hogy a kislány egy veleszületett rendellenesség miatt sokat betegeskedett – írja a Blikk.


Mint azt a Blikk elsőként megírta, Laurát a körzeti orvos egy köhögéses betegség miatt utalta be a szegedi klinikára. Már több napja ott feküdt, amikor kezelőorvosai úgy döntöttek, szárnyas tűt, úgynevezett branült ültetnek be Laura egyik vénájába, hogy ezen át tudják neki adagolni a gyógyszert.

A beavatkozást egy rezidens hajtotta végre, szakorvos felügyelete nélkül. Többször is próbálkozott, szurkálta Laura lábát, de végül nem járt sikerrel. Másnap ultrahanggal megállapították, hogy a véna keresése közben az artéria megsérült. A baba lábán  a következő napokban lila foltok jelentkeztek, és egyre terjedtek.

– Nyugtattak az orvosok,hogy minden rendben van a lányom lábával, a foltok majd felszívódnak – mondta lapunknak az édesanya, Renáta.

A lánykát öt nap után megvizsgálta egy érsebész, majd életmentő beavatkozást hajtott végre a csöppségen. A kislány lábujjai elfeketedtek, végül térd fölött amputálni kellett a lábát.

A kislányról készült fotókat ide kattintva nézheti meg.