Kőkemény igazságok a szerelemről, amiket jó, ha tudsz

Nem könnyű ezeket elolvasni...

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
párkapcsolat
2017. október 16. FemCafe

1. Nincs szerelem önmagunk szeretete nélkül

Ha egy ember nem szereti önmagát, nem látja, hogy mi benne a szép, a jó, a tiszteletre méltó, akkor hogyan szerethetne bárki mást is? Soha ne felejtsd el, hogy igaz szerelem nem létezik önmagunk elfogadása nélkül. Maya Angelou író és színésznő is ezen a véleményen volt: “Nem bízom azokban az emberekben, akik nem szeretik magukat, és mégis azt mondják nekem, hogy ‘szeretnek’. Van egy afrikai mondás, miszerint ‘Légy óvatos, ha egy meztelen ember inget kínál.'”

 

 

2. Az egymásrautaltság nem szerelem

Van az a helyzet, amikor szükségünk van a másikra, amikor nem bírjuk egyedül, amikor kell egy támasz. Amikor látjuk, hogy ő is hasonló helyzettel küzd meg, mint mi, ezért egy bizonyos kapocs alakul ki közöttünk. És van a szerelem. Két külön szituációról, érzelemről beszélünk. A szerelmet soha nem szabad összetéveszteni az egymásrautaltsággal.

 

3. A szerelem nem vak rajongás

Mindig kétkedéssel kell figyelni azokat a kapcsolatokat, amelyek az egymás iránti vak rajongásra épülnek. A szerelem nem arról szól, hogy tökéletesnek látjuk a partnerünket, hanem arról, hogy elfogadjuk a hibáival együtt – amikkel egyébként tisztában vagyunk.

 

A teljes cikk itt olvasható.