Könnyebb a teherbeesés, ha a nőnek van orgazmusa?

Régóta folyik a szakmai vita, hogy segíti-e a nők csúcsra jutása a megtermékenyülést. Bár az orgazmus-elméletet nem sikerült bizonyítani, ám a hivatalos állásfoglalás mégsem elkeserítő.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
gyermekvállalás
2018. május 08. Babaszoba

Azt jól tudjuk, hogy a férfiak orgazmusa rendkívül fontos a fogantatáshoz, hiszen az erőteljes izomösszehúzódások teszik lehetővé, hogy a spermiumok minél közelebb kerülhessenek a petesejthez. De mi a helyzet a női orgazmussal?

Bár tulajdonképpen nincs “szükség” rá a teherbeeséshez – azonban az is tagadhatatlan, hogy a kielégítő szexuális élet csökkenti a stresszt, erősíti a párkapcsolatot, ez pedig hozzájárulhat ahhoz, hogy könnyebben foganjon meg a kisbaba -, kutatások szerint valamennyire mégis növelheti a siker esélyét, ha a nőnek is orgazmusa van.

Már az 1900-as években megalkottak egy elméletet, mely szerint az orgazmus során, mikor az izmok összehúzódnak, a női szervezet olyan lesz, mint egy “porszívó”, vagyis képes mélyebbre juttatni a spermiumokat, így azok még könnyebben találkozhatnak a megtermékenyítésre váró petesejttel.

A cikk folytatásához kattints.