Kütyümentesítsük a gyermeket!

Nem szabad félni attól, hogy a gyermek okoseszköz nélkül marad pár órára, szülőként nyugodtan rendelünk el „gépmentes” időszakokat, csak nyerhetünk vele – mondja a világhírtű Eton College vezetője. A nehéznek tűnő lépésért állítólag a fiatalok is hálásak - írja a csalad.hu.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
kamasz
2018. július 12. csalad.hu

Vannak olyan helyzetek, amikor igenis teljesen helyénvaló megszabadítani a fiatalokat a mobiltelefonjuktól, illetve más mobileszközeiktől – állítja Simon Henderson, a világhírű brit magániskola, az Eton College vezetője. A magániskolában szigorú rendszabályok vannak érvényben, a kilencedikes fiataloknak például kötelező éjszakára leadniuk a készülékeiket.

21 óra 30 perctől reggel háromnegyed nyolcig teljes mobilcsönd van, a tanulók nem szörfölhetnek a neten, chatelhetnek, de még közösségi oldalukra sem léphetnek fel. Ráadásul Simon Henderson azt mondja, mindezért az ifjak még hálásak is. „Tudomásul kell vennünk, hogy a mai ifjoncok a nap 24 órájában, a hét minden napján online üzemmódban tartják készülékeiket, és így elérhetőek ők maguk is. Ez teljesen természetes számukra” – idézi az Eton vezetőjét a BBC.

A mobilok időszakos „elkobzása” azonban csökkenti a fiatalokra nehezedő nyomást, hiszen nem kell azonnal és folyamatosan reagálniuk a történésekre, ismerőseik üzeneteire. Éppen ezért a többség hálás az iskola lépéséért, mivel így kifelé azt kommunikálhatja, hogy azért kénytelen visszavonulni offline üzemmódba éjszakánként, mert a házirend tiltja a mobilozást. Simon Henderson azonban elismeri, hogy az intézmények és a szülők számára is nehéz nemet mondani, pontosabban betartatni az ehhez hasonló szigorú regulákat.

A cikk itt folytatódik.