Legyünk boldogok – a gyermekünkért is!

Gyakran hallani, hogy csak a gyermekek kedvéért nem kellene együtt maradnia egy párnak. Az érvelésnek az a logikája, hogy ha a szülők szenvednek, akkor a gyermekek is szenvedni fognak. Két különvált, boldog szülő jobb, mint egy együtt maradt, keserű pár – szól a verdikt, ami viszont egy szakember szerint egyáltalán nem igaz - írja a csalad.hu.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
család
2018. június 21. csalad.hu

A magát „szenvedélyes házasságvédőnek” nevező Michele Weiner-Davis közel három évtizede foglalkozik párokkal, és amellett kötelezte el magát, hogy segítsen megmenteni az embereknek ellaposodott házasságukat és ezzel a családjukat.

A szakember megközelítése persze nem újdonság, hiszen egyre több információ jelenik meg arról, hogyan akadályozható meg egy házasság tönkremenetele és tehető jobbá a kapcsolat.

„Szerelembe esni könnyű. De annak is maradni – az már más kérdés. Ehhez kapcsolati készségek kellenek. Miközben felnövünk, aközben tanuljuk ezeket és sajnos a legtöbbünk előtt nem lebeg jó példa” – véli Michele Weiner-Davis.

A párkapcsolatban fontos tudni, miként legyünk együttműködő szülők, hogyan kommunikáljunk, hogyan oldjunk meg konfliktusokat, hogyan hozzunk kompromisszumokat, hogyan erősítsük meg a kapcsolatot.

A jó hír az, hogy (mint oly sok egyéb területen) már akadnak kifejezetten erre szakosodott képzések, sok jó kapcsolati terapeuta fellelhető kis utánajárással, akik nem csak abban segítenek, hogy az érzéseinkről és a problémáinkról beszélni tudjunk, de segítenek a különbségek feloldásában is.

A házasság meggyógyítható, megváltoztatható, fejleszthető akár külső segítség nélkül is, ha a pár képes arra, hogy kibekkelje a viharos időszakot. „Amikor a házasságról van szó, a türelem nem csak erény, de szükségszerűség is” – mondja Michele Weiner-Davis.

A bejegyzés itt folytatódik.