Magánovi: nem csak gazdagoknak?

„Oviparádé” címmel tartanak bemutatkozó börzét hétvégén Budapesten a magán és alapítványi tulajdonú óvodáknak. A szervezők több ezer látogatóra számítanak, szerintük nem csak a gazdagok keresik - és fizetik ki - az akár csillagászati összegű havidíját egy magánovinak.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2013. február 26. szabo.daniel

„Oviparádé” címmel tartanak bemutatkozó börzét hétvégén Budapesten a magán és alapítványi tulajdonú óvodáknak. A szervezők több ezer látogatóra számítanak, szerintük nem csak a gazdagok keresik – és fizetik ki – az akár csillagászati összegű havidíját egy magánovinak.


Még két hónap áll rendelkezésére a kisgyermekes szülőknek, hogy megfelelő óvodát találjanak gyermeküknek. Ebből az aprópóból szerveznek szombatra ovibörzét a Millenárisra, ahol minden nem állami fenntartású intézménynek lehetősége van a bemutatkozásra.

Lapunk megkeresésére Niedermüller Anna szervező elmondta, az alternatív módszerű, illetve a pluszszolgáltatásokat, extrákat nyújtó óvodákat – válság ide vagy oda – óriási érdeklődés övezi. Mint fogalmazott, a szülők egyre inkább tisztában vannak a gyermekek legelső nevelési intézményének fontosságával, hisz tudják, hogy az egész életükre meghatározó lehet.

Kérdésünkre, hogy nagyjából milyen tarifákkal lehet számolni a hasonló intézményekben, elárulta, körülbelül 90-100 ezer forintos havidíjtól akár a „csillagos égig” van kínálat.

A kereslet a borsos ár ellenére is meglepően magas, és egyre inkább az a tapasztalat, hogy nem pusztán a leggazdagabbak gondolkodnak hasonlóban, de egyre inkább a középosztály képviselői is. Niedermüller Anna megjegyezte, azok is hajlandóak mélyen a zsebükbe nyúlni, akik ezt keresetük alapján nem tehetnék meg, mégis jó befektetésnek gondolják.

A Millenáris D csarnokában, 9-18 óra között közel negyven óvoda és fejlesztő szolgáltató mutatkozik be a 2-6 éves korosztálynak és szüleiknek. Tanácsadói pontokon egyéni nevelési tanácsadással szakemberek várják a szülőket. A bemutatkozó-standok mellett természetesen előadások, fórumbeszélgetések is lesznek, Niedermüller Anna ezek közül kiemelte a KIM parlamenti államtitkára, Rétvári Bence részvételével tartott szakmai beszélgetést, illetve a többek között Vekerdy Tamás pszichológus fémjelezte alkalmat is.

A programokról bővebben itt olvashat, előzetes regisztráció esetén a belépés ingyenes.