Most már biztos: sültkrumplin, milánóin és dinófalatkákon túl is van családi gasztroélmény!

Lezárult a KidsOasis Egészségfalók versenye! December 4-én, hétfőn lezajlott a döntő, ahol a Mautner Zsófi által vezetett zsűrinek nem volt könnyű dolga, de végül kiválasztották, ki nyerje el a KidsOasis Egészségfalók kupát és a fődíjat.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
KidsOasis
2017. december 11. Közlemény

Szeptember 11-én vette kezdeté a KidsOasis Egészségfalók pályázata, amelynek célja az volt, hogy az egészséges étkezést és főzést népszerűsítse a családok, belföldi szálláshelyek és turisztikai szakemberek körében. A pályázatra olyan kisgyermekes szülők jelentkeztek, akik számára fontos, hogy családjuk számára finom és egészséges alapanyagokból készülő, változatos ételeket készítsenek, illetve fogyasszanak, akár egy hosszú hétvégi wellness pihenés alatt is. A játékra nevezni egy egészséges főétel receptjével lehetett: a szükséges hozzávalók kiválasztásánál figyelembe véve a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének OKOSTÁNYÉR® táplálkozási ajánlás elveit, és nem megfeledkezve a kreatív, gyermekbarát tálalási módról sem.

A pályázat két fordulóból állt: első körben szavazatokat kellett gyűjteni a feltöltött receptekre, majd második körben a szakmai zsűri a legtöbb 15 szavazatot elért játékosból kiválasztotta azt az ötöt, akik megküzdhettek a fődíjért. A zsűri tagjai mind elkötelezettek az egészséges táplálkozás és a finom ízek iránt: Mautner Zsófi gasztroblogger, Kubányi Jolán a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke, és Gyetvainé Zováth Anikó, aki KidsOasis megalapítója és négy gyermek édesanyja.

 

A döntőbe került versenyzők családjukkal együtt érkeztek, és a gyerekekkel, családtagokkal együtt izgatottan vágtak bele a főzésbe. Az első feladat során azt az ételt kellett prezentálni a zsűri felé, amivel a játékra neveztek. Pillanatok alatt isteni illatokkal telt meg a Kitchen Factory konyhája: sült az édesburgonya, készült a grillzöldséges bulgursaláta, a gyerekek pedig lelkesen vágták ki a tálaláshoz almából a napocskát, formázták a puliszka-csibét.

A második feladat során már nagyobb volt az izgalom a versenyzők körében, hiszen ötven perc alatt kellett elkészíteni egy adventi jellegű édességet, előre meghatározott alapanyagokból. Mind az öt desszert merőben más, és isteni finom volt, így a zsűrinek hosszas tanácskozásra volt szüksége a kóstolás után, hogy eldöntsék, ki nyerje el a KidsOasis Egészségfalók trófeát. A pontozásnál Mautner Zsófi az élvezeti értéket, Kubányi Jolán az egészséget, míg Gyetvainé Zováth Anikó azt vette figyelembe, hogy az ételreceptek a szálláshelyek számára is hasznosíthatóak legyenek.

A végeredmény:

1. helyezett: Tóth Judit  Főétel: töltött édesburgonya, Desszert: dióhabos sült alma

2. helyezett: Tóth Csilla Főétel: puliszka pipi csiberagu fészekben, fürjtojással Desszert: sivatagi rózsa

3. helyezett: Varga Zsu  Főétel: erdei gombás, paradicsomos madárfészek, Desszert: rénszarvas torta

A családias hangulatú főzőverseny alatt szinte végig hullott a hó, így a díjakon kívül egy kellemes, vidám délutánnal is gazdagodott minden résztvevő.