Még mielőtt feladnád – Így élvezheti a kamasz gyerek is a nyaralást

A legtöbb szülőnek igen nagy fejtörést jelent hogyan szervezze meg a nyaralást, ha kamasz gyerek is van a családban. A kamaszkor embert próbáló időszak a szülőknek és a gyerekeknek egyaránt, de hogy ne fulladjon kudarcba a rég áhított családi nyaralás és mindenki boldogan térjen haza a pihenésből, mutatunk néhány tippet, amivel a család minden tagja jól jár.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
kamasz
2017. május 20. Femcafe

Vond be őt is tervezésbe!

Fontos, hogy lehetőleg már a nyaralás tervezésekor vonjuk be kamasz gyerekeinket a szervezésbe, érezzék, hogy az ő véleményük is számít az úti cél kiválasztásában. Sokszor talán nem is gondolnánk, milyen jó ötleteik lehetnek, ráadásul így azt is elkerülhetjük, hogy mindent leszóljanak a nyaralás során, hiszen ők is elmondhatták a véleményüket, mit találnak jónak és mit nem.

 

A legjobb barát

Ahogy kamaszodnak a gyerekek, a szülők érthető módon egyre inkább a háttérbe szorulnak és legfőbb lelki társuk nem mi leszünk, hanem a legjobb barátjuk. A kortársakkal szívesebben vitatják meg a gondolataikat, így nem csoda, ha nem szívesen szakadnak el tőlük akár csak egy hét erejéig is. Így ha tehetjük, érdemes elvinnünk egy barátot vagy barátnőt is, így ha ketten vannak, könnyebben találnak maguknak időtöltést. Cserébe – ha jó fejek – a barát szülei is magukkal viszik majd gyermekünket az ő nyaralásukra.

 

Wifi mindenek felett

Olyan hely valószínűleg szóba sem jöhet, ahol nincs internet vagy wifi. Ez a fiatalok számára olyan, mintha hermetikusan elzárnánk őket egy hétig a világtól, egyszerűen nem érzik így magukat komfortosan. Egy mindentől elzárt hegyvidéki kis szállodában nem valószínű, hogy a kamasz jól fogja érezni magát ezért mindenképpen olyan helyet válasszunk, ahol fiatalok is vannak!

 

Programok minden mennyiségben

A fiatalok, ott érzik jól magukat, ahol van választási lehetőségük. Éppen ezért már a tervezéskor érdemes figyelembe vennünk, hogy mi az, amit a gyerek igazán szeret csinálni, legyen az sport, idegennyelv, vagy bármilyen más hobbi. Lehetőleg olyan szálláshelyet válasszunk, ahol sok a program és a szórakozási lehetőség, a kamaszok általában borzasztó unalmasnak találják a csendes, eldugott helyeket.

 

 

A cikket ide kattintva tudod végigolvasni.