Mennyit vártál a szexre a szülés után?

Hat hét - a magyar ajánlások szerint legalább ennyit kell várni szülés után az első szexuális aktussal. Persze ez a dátum nincs kőbe vésve.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2013. március 21. szabo.daniel

Hat hét – a magyar ajánlások szerint legalább ennyit kell várni szülés után az első szexuális aktussal. Persze ez a dátum nincs kőbe vésve.


A világ nagy részén nincs megadva ilyen bűvös dátum – a kismamára és az ő érzéseire, vágyaira bízzák, hogy mikor akarja újra belevetni magát a házaséletbe. Annyi ajánlás van csak, hogy a gyermekágyi vérzés elállását érdemes megvárni, mert addig nagyobb a fertőzésveszély kockázata. Utána azonban szabad az út – már amennyiben a friss anya készen érzi rá magát.

Azt gondolnánk, hogy egy állandóan síró kisbabával, folyamatos alváshiánnyal küszködő nőnek utolsó gondolata a szex – ám úgy tűnik, hogy egy kis összebújásra a legtöbben azért szakítanak időt. Egy ausztrál felmérés szerint a nők 41 százaléka pont ezen a szülési utáni mágikus hatodik héten bújik először össze a párjával, a 12. hét végére pedig már a 78 százalékuk túl van a tűzkeresztségen. Fél éven belül már a párok 94 százaléka mondhatja el magáról, hogy szerelmeskedett a párjával. Nagy különbség van azonban aközött, hogy valaki természetes úton vagy császármetszéssel adott életet a babájának. Azt hinnénk, hogy a császárosok vezetnek itt, hiszen nekik nem kell félniük attól, hogy ahol korábban kibújt egy baba, most más is odakerüljön. Ám